Akut krisehjælp
-individuelt og i grupper
Jeg tilbyder akut krisehjælp for individuelle personer samt defusing/debriefing (psykologisk krisehjælp) til grupper på skoler, arbejdspladser og organisationer eller i andre sammenhænge, hvor en homogen gruppe har oplevet en voldsom hændelse – som fx. akut ulykke, tab/død og/ eller trussel om død.
Når en voldsom hændelse rammer et menneske eller en gruppe, så sker der ofte det, at det personerne hidtil havde til rådighed indeni sig selv, bliver slået fuldstændigt ud af funktion. Definitionen på at befinde sig i en psykologisk krisesituation:
Man befinder sig i en psykisk krisetilstand, når man er kommet i en livssituation, hvor ens tidligere livserfaringer og handlemåder ikke er tilstrækkelige til, at man kan forstå og psykisk beherske den aktuelle situation.
Uventede og pludselige hændelser kan have en stærk psykisk påvirkning og skadelige følger for individet, hvor dets handlekraft lammes og overvældes af følelser af forladthed, selvforkastelse og/eller kaos samt en panikslagen søgen efter mening med det, der er sket eller med selve livet. I den situation er det vigtigt, at man hurtigt får den fornødne hjælp til at forstå sin egen reaktion og bearbejde hændelsen.
I den situation er det vigtigt, at man hurtigt får den fornødne hjælp til at forstå sin egen reaktion og bearbejde hændelsen. Bliver hændelsen ikke bearbejdet efter kort tid kan det udvikle sig til et traumatisk sår eller i værre tilfælde PTSD. Jeg tilbyder også traume behandling.
Jeg tilbyder akut krisehjælp til dig, der befinder sig i en akut krisesituation.
Akut krisehjælp kan være relevant, hvis du har oplevet:
- Vold/voldtægt/overfald (røveri)
- Død/selvmordsforsøg i omgangskreds
- Krig/tortur
- Sygdom/egen eller pårørendes livstruende sygdom
- Trusler/ indbrud
- Tab /sorg//skilsmisse/utroskab
- Ulykker/ tog- og flykatastrofer
- Seksuelle overgreb
- Skyldproblematik I forbindelse med andres ulykker/død
Overordnet om et menneskes krisereaktioner:
”Det er ikke hændelsen i sig selv, men SIG SELV I HÆNDELSEN”, der er vigtigst og interessant.
Det er det, der gør forskellen.
Mange spørger: ”Hvad er der sket”?
Det er vigtigere at spørge: ”Hvordan var det at være dig, da det skete”?
Eller: ”Hvordan havde du det, da det skete”?
Det skyldes, at når et menneske pludseligt og uventet står i en uvant krisesituation og krop og psyke rystes af chok og magtesløshed over at være i en ny og skræmmende situation, så er det naturligt at blive bange og føle afmagt samt angst.
Uanset om vi selv og andre bagefter og i selve situationen rationelt siger: ”Jeg var ikke i fare og hvorfor overreagerer jeg så meget”? Eller: ”Jeg stod jo bare lige ved siden af, det var jo ikke mig der kom til skade? Så betyder det ikke noget for kroppens og sindets psykologiske reaktionsmønstre.
Som jeg plejer at sige til de mennesker jeg har i terapi efter en chokerende oplevelse. Din krop er som sådan ”ligeglad” med om du reelt var i fare, hvis du følte dig i fare, så er det, dét din krop husker, og så er det det der skal bearbejdes. Derved skal sætningen: ”Det er ikke hændelsen i sig selv, men DIG SELV I HÆNDELSEN” forstås som det, der giver mening, når jeg arbejder med at bearbejde menneskers psykologiske krisereaktioner.
Hvad er mål og indhold i et kriseterapeutisk individuelt forløb?
- Hjælpe til frit at turde udtrykke dine følelser af sorg, smerte, skyldfølelse og vrede.
- I forløbet kan det være en fordel at inddrage øvrige, vigtige familiemedlemmer eller kolleger i bearbejdningen, hvor den enkelte får lejlighed til at opleve krisen som et fælles anliggende med dem, der er hårdest ramt, som dig selv.
I gruppesammenhænge tilbydes til homogene grupper psykologisk defusing og debriefing, hvor hændelsesforløbet rekonstrueres og bearbejdes. For grupper kan 2-4 gange psykologisk intervention normalt være nok.
Jeg har erfaring med akut krisehjælp individuelt og i grupper. Jeg har tidligere bla. faciliteret psykologisk debriefing i grupper på en højskole, i forbindelse med kursists selvmordsforsøg og ligeledes til elever på en ungdomsuddannelse i forbindelse med elevers studiebesøg i udlandet og overværelse af terror trussel.
Læs mere om mulighederne HER.
Kontakt og aftale af tid: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911.
Læs mere om: Tosporet sorgproces (Stroebe & Schut) i forbindelse med sorg, tab og chok.
Jeg vil anbefale alle at se et online webinar fra 29. aug. 2022, hvor jeg er oplægsholder. Dig/jer – der har en interesse i emner som chok, traume reaktioner, kriser og de psykologiske reaktionsmåder, når et menneske rammes uventet og chokende af en krise. Du kan se optagelsen via link HER. Når du kommer ind på hjemmesiden, skal du scrolle lidt ned, der vil du finde min deltagelse i webinaret den 29. aug. 2022 under titlen: Psykologiske reaktionsmønstre hos pårørende.
Se det online webinar online HER
Læs også: “Når sorgen rammer dig som en orkanisk bølge og du hvirvles rundt i kaos”. Om sorg og sorgprocesser.
Priser – akut krisehjælp/samtaler individuelt, par og grupper:
Akut (indenfor 24 t.)
Får du/I tildelt en AKUT tid. Dvs. en tid indenfor 24 timer skal betaling for session/samtalen altid forudbetales.
Individuel akut samtale (90 min.) – akut tid indenfor 12 – 24. timer; 1.500,00 kr.
Ekstra gebyr: Efter kl. 19 og i weekender samt søn/helligdage: 500 kr.
Parsession akut krisehjælp samtale (90 min) – akut tid indenfor 12 – 24 timer; 2000 kr.
Ekstra gebyr: Efter kl. 19 og i weekender samt søn/helligdage: 500 kr.
Gruppeintervention/psykologisk defusing i grupper (alle grupper uanset antal deltagere) pr. time: 3000 kr. + kørsel
Gruppeintervention/psykologisk debriefing i grupper (alle grupper uanset antal deltagere) pr. time: 3000 kr. + kørsel
Virksomheder, skoler og foreninger/organisationer kan kontakte Hanne Kirkegaard og aftale en samlet pris for debriefing i grupper, individuelle samtaler og opfølgning.
Kontakt Hanne Kirkegaard via mail: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911
Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk
Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016
Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi
PRAKSIS INFO
29 82 19 11
MOBILEPAY 732016
Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Hanne Kirkegaard
Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.
“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.
Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv".
Kontakt Hanne Kirkegaard