Vælg en side

Angstbehandling

Angstforstyrrelse /behandling angst, PTSD og panikforstyrrelse

Den kliniske betegnelse angstforstyrrelse er en rammede og præcis betegnelse, fordi angsten netop forstyrrer når den rammer et menneske voldsomt.

Angst er et alment psykologisk fænomen, der beskrives som en følelsestilstand, der påvirker mennesket både somatisk, emotionelt, adfærdsmæssigt og kognitivt, hvilket ikke er nogen undtagelse i angstlidelsen: Post Traumatisk Stress Forstyrrelse (PTSD).

Angsten forstyrrer ofte et menneskes liv på en yderst altomfattende måde. Personens følelsesmæssige stabilitet bliver slået i stykker, den almene glæde personen før havde ved livet er væk.

Angsten indvirker til en mere forsigtig og forbeholden attitude overfor livet og andre mennesker. Menneskets naturlige og frie handleevne begrænses af angst.

Hvad disponerer til angst? Ud fra undersøgelser og angststudier ved man, at individets psykiske og mentale styrke, samt tidligere negative og voldsomme oplevelser i opvæksten øver stor indflydelse på, om en person udvikler en angstforstyrrelse.

En angst forstyrrelse er ikke en psykotisk lidelse, men angst betragtes indenfor den kliniske psykologi som en dominerende følelse i alle psykiske lidelser.

Lider du af angst?

Når angsten vækkes let og tager for meget af din energi, og når dens udtryk eller virkninger bliver for smertefulde og uoverkommelige for dig og omgivelserne, er den er et symptom på en mere dybtgående psykisk problematik indeni.
Diagnosen angst stilles når angsten påvirker dit følelses – og handleliv i en sådan grad, at du ikke længere fungerer socialt og kognitivt normalt.

ALLE angstforstyrrelser diagnosticeres altid af egen læge eller psykiater.

Føler du, at angst præger dit liv hver dag?

3 udbredte angstforstyrrelser: Generaliseret angst, socialangst og panikangst

Generaliseret angst

Hverdagsagtige ting gør dig angst og føles uoverkommelige? Du har bekymringstanker og uro i kroppen?

Mange mennesker med generaliseret angst er bekymrede for, at de selv eller deres nærmeste skal blive syge eller komme ud for en ulykke. En overbekymring for at have overset noget i dagens løb, og forestiller sig alle mulige negative konsekvenser, såfremt der er det mindste, personen ikke er sikker på er i orden.

Det der er specielt ved generaliseret angstlidelse er, at angsten skyldes en uhensigtsmæssig bekymring, og at bekymringen har taget sådan overhånd, at livet er væsentligt belastet.

I kroppen kan personen føle en konstant “murrende” anspændthed og uro. De fleste kan aflede sig fra den ved at være optaget på arbejde eller med aktiviteter, men så snart personen skal slappe af, ikke er i gang med noget, så mærkes uro og anspændthed tydeligere.

Er du angst i sociale sammenhænge? (Social angst)

Lider du af socialangst, når du skal være sammen med andre i sociale sammenhænge?

Oplever du præstationsangst ved fx eksamener, jobsamtaler?

Oplever du ofte være angst for at blive set ned på og kritiseret i samværet med andre mennesker?

Har du haft anfald af panikangst?

Panikanfald er karakteriseret ved en voldsom panikagtig angst, der opstår øjeblikkeligt, hverken igangsat af et objekt, en begivenhed eller nogen umiddelbar indre psykisk konflikt.

Som regel varer anfaldet kortvarigt – højst et par minutter, men der opleves hjælpeløshed, magtesløshed og en anspændt opmærksomhed overfor en udefinerbar fare.

Har du periodisk tilbagevendende panikanfald, som opstår uventet og uforudsigeligt (”ud af det blå”) ca. 4 gange i måneden, kan man stille diagnosen Panik forstyrrelse (kaldet Panikangst i det danske diagnosesystem WHO: ICD–10).

Dog skal ALLE angstforstyrrelser altid diagnosticeres af egen læge eller psykiater.

Symptomerne ved et panikanfald består af både emotionelle, somatiske og kognitive elementer.

Emotionelt føler personen sig overvældet af intens ængstelse, rædsel og uvirkelighedsfølelse.

De fysiske symptomer består af en akut alarm beredskabsreaktion; svimmelhed, hjertebanken, skælven, kuldegys og smerter i hjertet.

Kognitivt er personen overvældet af tanker om hjerteanfald og døden samt en angst for at miste selvkontrollen og blive sindssyg. Sidstnævnte hænger sammen med, at mennesker der lider af en panikangst ofte også pines af en undergangsfantasi.

Har du brug for hjælp? Behandling af angst?

  • I et terapiforløb vil hos mig vil jeg tilbyde kognitive samtaler, der vil støtte dig i realistisk tænkning, som mindsker angsten.
  • Jeg vil også inddrage øvelser (exposure), hvor du lærer at eksponere dig selv for det, du er angst for. I en gradvis eksponering, vil du langsomt overvinde angsten via træning/øvelser.
  • Jeg inddrager også krops terapi og afspænding
  • Der vil også være hjemmeopgaver/øvelser i eksponering.

Kontakt Hanne Kirkegaard via mail: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911

Vær opmærksom på, at jeg du IKKE KAN BRUGE en lægehenvisning i et forløb hos Hanne Kirkegaard. Da denne ordning kun omfatter enkelte udvalgte psykologer. Dog er alle med angstdiagnoser velkommen i et behandlingsforløb, der er indstillet på fuld egenbetaling.

Læs meget gerne min artikel i Tidsskrift for Psykoterapi:OM ANGST OG DEN KLINISKE DIAGNOSE PTSD

Læs meget gerne mit blogindlæg om angst: ”Der er ikke noget, der slår virkeligheden”

Er det okay at bevæbne sig, hvis man føler sig utryg? Den 7 okt. 2020 i dag blev jeg interviewet som psykoterapeut i radio programmet: ” Er det okay at bevæbne sig, hvis man føler sig utryg? I kan høre min deltagelse ca. 38:37 minutter inde i programmet, hvor I kan høre mine input til problematikken.

 

Terapiforløbets varighed

Et terapiforløb kan for nogen vare tre måneder, for andre kan et halvt år op til et års terapiforløb være nødvendigt for at blive fuld behandlet.

Varigheden af et terapiforløb afhænger af din personlige historie, din situation og hvor hårdt du er ramt af angst.

Dette afklares hen ad vejen, men som udgangspunkt anbefaler jeg altid minimum 10 terapisessions. Derved har vi sammen de bedste og mest givende arbejdsmuligheder for at hjælpe dig med din angstproblematik, som du ønsker redskaber til at håndtere.

Online session

Bor du ikke lige i nærheden af Aarhus, eller er der andre årsager der forhindrer dig i at komme til min praksis i Aaarhus, så fortvivl ikke. Du kan stadig opstarte et forløb hos mig via online samtaler.
LÆS MERE HER

Priser

Individuel terapi pr. session (70 min.) 1100 kr. 

Klippekort: Køb 10 gange terapi, og opnå en stor besparelse. Jeg tilbyder forskellige muligheder. Fx.10 g. terapi til 8500 kr.

Jeg giver rabat til studerende/ledige. Pris 850 kr. pr. session (60 min). 10 g. terapi klippekort til stud. 7500 kr.

Individuel terapi referencer

Jeg har i mit forløb hos Hanne fået nogle rigtige gode redskaber til at kontrollere min overspisning med og har derved fået styrket min selvværdsfølelse. Mit liv er blevet lettere. Hanne stiller de gode spørgsmål og er et dejligt nærværende menneske. Jeg kan kun give Hanne min varmeste anbefaling.
Christine

Jeg oplevede allerede fra første dag, at Hanne var god til at møde mig hvor jeg var og støtte op om mine behov. Igennem hele forløbet var det min dagsorden som rådede, hvor Hanne udviste stor respekt for den udvikling jeg allerede havde været igennem og for det jeg gjorde udviklingsmæssigt sammen med terapien hos hende. Hun var altid klar til at møde mig hvor jeg var i øjeblikket og jeg er altid gået derfra med nye indsigter, og følt mig rigere og klogere. Hanne har været en stor hjælp i min udvikling, hvor jeg har fået afgørende indsigter i nogle livslange temaer i mit liv.
Jane Clausen

Fra dag 1 havde jeg tillid til Hanne. Hun snakkede “mit sprog”, så jeg følte mig straks godt tilpas. Hér er der et trygt rum, hvor jeg kan gro i det tempo, jeg nu har brug for.Hanne er god til at fornemme, hvor jeg er… og komme med idéer til, hvordan jeg kan arbejde med mine problemer. Hun indgyder mod på livet, hjælper med at hale tingene ned på et plan, hvor det bliver overskueligt at kigge på og jeg går altid derfra med en følelse af at være på rette vej.
Marianne

Hanne er et dejligt menneske, rolig, lyttende, empatisk og kompetent. Jeg følte mig godt tilpas i hendes terapirum, – tryg og imødekommet. Jeg vil meget gerne anbefale Hanne til andre.
Ellen Nielsen

For knap et par år siden læste jeg om Hanne i et FO-katalog – og kunne genkende noget i hendes beskrivelse af sig selv – der gjorde at jeg vovede at kontakte hende. Og det var at vove, for det har jeg aldrig prøvet før, og har heller ikke set mig selv som én der har haft brug for terapi. Mit udgangspunkt er et vægtproblem – det er et grundlæggende faktum at jeg vejer for meget, og ikke har formået at gøre noget ved det. Det var spørgsmålet og udgangspunktet. Hanne har hjulpet mig til at nærme mig svaret – også selvom det gør ondt. At lede efter det svar, har bragt mig igennem mange lag af min historie, som vi får kigget på og talt om, på måder som jeg ikke af mig selv ville have gjort. Det er derfor blevet til en slags mental welllnes, hvor Hanne hjælper mig til at finde ro og selvtillid i mig selv, ved hjælp af øvelser, opgaver og samtaler. Det er blevet nogle vigtige møder vi har, for det er blevet stunder hvor Hanne tvinger mig til at kigge indad og erkende hvordan jeg egentlig har det.
Anonym

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This