Vælg en side

Behandling af Anoreksi i Aarhus

Anoreksi

Lider du af anoreksi er der stor sandsynlighed for, at du kender til følgende udfordringer:

Mindreværd

Grænseproblematikker

Relationelle problemer

Stress

Angstproblematikker

Depressive træk.

Som anorektiker vil der ofte ske en øget afgrænsning af dig selv fra omverdenen, og ofte en afvisning af sociale behov og en indre følelse af styrke jo mindre du vejer rent fysisk.

I virkeligheden dækker kontrollen og afvisning af maden som regel over nogle interpersonelle problemer og behov, som ikke føles opfyldt.

Dette eksemplificeres herunder.

Et eksempel: Case, Tidligere anorektiker, 29 år: ”Min spiseforstyrrelse var i høj grad også en måde at sige nej på. I dag kan jeg se, at jeg konkluderede ”hvis det er det her, der er på menuen, takker jeg hellere nej”. Menuen var i denne sammenhæng, det liv, jeg havde udsigt til at leve. Den form for menneskelig kontakt og den måde at forvalte følelser på, jeg var blevet vist i mit liv, ønskede jeg ikke. At sulte i konkret forstand var ligeledes et udtryk for at sulte emotionelt. At lukke munden for menuen var også at lukke munden for den vrede, jeg har haft, men som jeg ikke turde mærke eller udtrykke”. 

Dig, der lider af anoreksi – oplever nogle eller flere af disse følgende symptomer:

 Trivsel og psykiske ændringer:

 • Dårlig trivsel og social isolation
 • Manglende spontanitet og glæde,
 • Svært ved at fastholde tætte venskaber
 • Tilbagetrækning fra fællesskabet i skole og fritidsaktiviteter
 • Lavt selvværd
 • Optagethed af mad og slankning
 • En øget søgen af accept gennem udseendet (prøver at opnå accept gennem det at gøre andre tilpas og er stærkt fokuseret på udseendet = som noget der giver succes.
 • Ydre fremtoning er konstant i fokus og ofte en helt urealistisk opfattelse af egen krop.
 • Mange timers motion hver dag
 • Koncentrations og indlæringsproblemer som følge af lavt blodsukker 

Fysiske symptomer

 • Træthed og søvnproblemer
 • Svimmelhed
 • Fysisk utilpashed
 • Lav kropstemperatur (fryser)
 • Spændingshovedpine og muskelsmerter
 • Forstoppelse og mavepine
 • Hovedpine
 • Lavt blodsukker

Adfærd

 • Drikker meget vand
 • Spiser oftest alene
 • Udvikler ”madallergier”
 • Stikker til maden og om arrangerer maden på tallerkenen
 • Undgår sociale situationer, der involverer spisning
 • Bruger løstsiddende tøj
 • Trods og stædighed
 • Ekstrem frygt for vejning

 

Ønsker du opstart af behandling og et terapiforløb?

Ofte vil du som spiseforstyrret overveje i lang tid at opsøge hjælp og behandling – før det sker. Da det er meget sårbart og angstprovokerende at åbne op.

Derudover er det forbundet med en vis portion tryghed at beholde dine strategier og regler bundet til spiseforstyrrelsen. Omend de er selvdestruktive og ødelæggende. Derfor vil det ofte være en ambivalent følelse – på den ene side ønsker du hjælp og på den anden side ønsker du stadig at bibeholde de spiseforstyrrede strategier.

Det er bla. den indre modstand mod forandring du skal have en professionel sparringspartner til at hjælpe dig med at give slip på.

Genkender du dig selv i dette? Du har overvejet længe at opsøge hjælp?  Dig, som lider af anoreksi?

Jeg vil blot fortælle dig, at en alvorlig spiseforstyrrelse ikke kan håndteres / helbredes på egen hånd – det er min gentagende erfaring. Des før jo bedre du får hjælp des nemmere er det at helbrede dig hurtigere.

Kontakt mig, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan et forløb kan tilrettelægges og hvordan jeg terapeutisk arbejder.

Mail: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911.

 

 

Læs mit blogindlæg: Anoreksi = tom i maven= minus besværlige følelser

Anoreksi = tom i maven = minus besværlige følelser!

 

Hanne Kirkegaard erfaren behandler af spiseforstyrrede

Du kan vælge mig som din behandler.

At have en spiseforstyrrelse er en meget kompleks problematik, som kræver specialiseret viden. Den fornødne erfaring, ekspertise og årelang klinisk praksis besidder jeg. Du er velkommen til at vælge mig, som din behandler.

Jeg har erfaring med at behandle anorektikere, og kan hjælpe og guide dig i din proces. Du har måske være “fanget” i dit spiseforstyrrede mønster i årevis, muligvis har du været i det etablerede behandlingssystem tidligere og prøvet andre behandlere.

Uanset hvad dit udgangspunkt er, så ved jeg af erfaring, at det kan være svært at komme ud af en spiseforstyrrelse på egen hånd, hvorfor et terapeutisk forløb kan være vigtigt som støtte og sparring i processen.

Jeg har viden og erfaring om de 4 mest udbredte spiseforstyrrelser; Anoreksi, bulimi, overspisning og ortoreksi. Jeg kender til udbredelse, kendetegn samt ligheder for alle 4 spiseforstyrrelser.

Bor du i Aarhus kan forløbet foregå i min praksis. Bor du andet sted i landet er der stadig mulighed for et forløb, da jeg tilbyder sessioner via online samtaler.

 

Den 29 maj 2020 blev jeg inviteret af ANTV og vært Maria Brinks Arianfar
Hvad er en personlighedsforstyrrelse?
Hvad er en spiseforstyrrelse?
De spørgsmål stiller Maria Brinks Arienfar til psykoterapeut Hanne Kirkegaard, som har stor erfaring inden for disse felter.
Se hele udsendelsen HER. Under interviewet blev jeg også spurgt til min viden og erfaring omkring mennesker med personlighedsforstyrrelser.
Mange spiseforstyrrede lider også af en personlighedsforstyrrelse samtidig. I programmet, der varer lige knap 28 min er der god tid til at komme i dybden med mange vigtige problemstillinger samt pointer.
Jeg har 10 års psykoterapeutisk erfaring og forløb med mange klienter med spiseforstyrrelser. Derfor var det med stor taknemmelighed, at jeg i programmet kunne dele de mange års viden og erfaring.

Jeg håber I vil kigge med og se hele interviewet🙂

Terapiforløbets varighed

Et terapiforløb kan for nogen vare tre måneder, for andre kan et halvt år op til et års terapiforløb være nødvendigt for at blive fuld behandlet.

Varigheden af et terapiforløb afhænger af din personlige historie, din situation og hvor hårdt du er ramt af en spiseforstyrrelse.

Dette afklares hen ad vejen, men som udgangspunkt anbefaler jeg altid minimum 10 terapisessions. Derved har vi sammen de bedste og mest givende arbejdsmuligheder for at hjælpe dig med din angstproblematik, som du ønsker redskaber til at håndtere.

 

Online sessioner

Bor du ikke lige i nærheden af Aarhus, eller er der andre årsager der forhindrer dig i at komme til min praksis i Aarhus, så fortvivl ikke. Du kan stadig opstarte et forløb hos mig via online samtaler.

LÆS MERE HER

 

Priser

Individuel terapi pr. session (70 min.) 1100 kr. 

Klippekort: Køb 10 gange terapi, og opnå en stor besparelse. Jeg tilbyder forskellige muligheder. Fx.10 g. terapi til 8500 kr.

Jeg giver rabat til studerende/ Pris 850 kr. pr. session (60 min). Kun ved fremvisning af gyldigt studiekort. Tilbyder klippekort til stud. fx. 10 g. terapi til 7500 kr.

Kontakt Hanne Kirkegaard via mail: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911

Familieterapi og samlet forløb til familier med spiseforstyrret/selvskadende barn/ung.

Jeg kan tilbyde en samlet pakke, som består af et skræddersyet forløb i max. 6 mdr. for jer forældre med en ung spiseforstyrret i familien:
5 Individuelle samtaler á 60 min varighed med den unge
5 Familiesamtaler á en varighed af 90 min. med den unge samt forældrene/ eller nærmeste pårørende
Hjemmeopgaver til den unge og familien i fællesskab.
Mail sparring med svar indenfor 24 timer.

Samlet pris er 12000 kr. Som betales samlet fra starten af forløbet.
Købes hele forløbet tilbyder jeg en første indledende samtale i 60. min gratis.

Ønskes ikke en samlet pakke, er der også mulighed for at købe individuelle samtaler (950 kr. pr. session) eller familie terapi (1500 kr. pr. session)

Har I en sag ved et familiecenter i jeres hjem kommune, kan I forespørge jeres familiesagsbehandler om, hvorvidt kommunen evt. kan/vil dække økonomien i jeres familieterapeutiske forløb.

 

Er I interesseret i at høre mere, så kontakt mig for yderligere viden og information på:
Mobil 29821911 eller mail: hej@hannekirkegaard.dk

Individuel terapi referencer

Jeg har i mit forløb hos Hanne fået nogle rigtige gode redskaber til at kontrollere min overspisning med og har derved fået styrket min selvværdsfølelse. Mit liv er blevet lettere. Hanne stiller de gode spørgsmål og er et dejligt nærværende menneske. Jeg kan kun give Hanne min varmeste anbefaling.

Christine

Jeg oplevede allerede fra første dag, at Hanne var god til at møde mig hvor jeg var og støtte op om mine behov. Igennem hele forløbet var det min dagsorden som rådede, hvor Hanne udviste stor respekt for den udvikling jeg allerede havde været igennem og for det jeg gjorde udviklingsmæssigt sammen med terapien hos hende. Hun var altid klar til at møde mig hvor jeg var i øjeblikket og jeg er altid gået derfra med nye indsigter, og følt mig rigere og klogere. Hanne har været en stor hjælp i min udvikling, hvor jeg har fået afgørende indsigter i nogle livslange temaer i mit liv.

Jane Clausen

 

For knap et par år siden læste jeg om Hanne i et FO-katalog – og kunne genkende noget i hendes beskrivelse af sig selv – der gjorde at jeg vovede at kontakte hende. Og det var at vove, for det har jeg aldrig prøvet før, og har heller ikke set mig selv som én der har haft brug for terapi. Mit udgangspunkt er et vægtproblem – det er et grundlæggende faktum at jeg vejer for meget, og ikke har formået at gøre noget ved det. Det var spørgsmålet og udgangspunktet. Hanne har hjulpet mig til at nærme mig svaret – også selvom det gør ondt. At lede efter det svar, har bragt mig igennem mange lag af min historie, som vi får kigget på og talt om, på måder som jeg ikke af mig selv ville have gjort. Det er derfor blevet til en slags mental wellness, hvor Hanne hjælper mig til at finde ro og selvtillid i mig selv, ved hjælp af øvelser, opgaver og samtaler. Det er blevet nogle vigtige møder vi har, for det er blevet stunder hvor Hanne tvinger mig til at kigge indad og erkende hvordan jeg egentlig har det.

Anonym

Fra dag 1 havde jeg tillid til Hanne. Hun snakkede “mit sprog”, så jeg følte mig straks godt tilpas. Hér er der et trygt rum, hvor jeg kan gro i det tempo, jeg nu har brug for.Hanne er god til at fornemme, hvor jeg er… og komme med idéer til, hvordan jeg kan arbejde med mine problemer. Hun indgyder mod på livet, hjælper med at hale tingene ned på et plan, hvor det bliver overskueligt at kigge på og jeg går altid derfra med en følelse af at være på rette vej.

Marianne

Hanne er et dejligt menneske, rolig, lyttende, empatisk og kompetent. Jeg følte mig godt tilpas i hendes terapirum, – tryg og imødekommet. Jeg vil meget gerne anbefale Hanne til andre.

Ellen Nielsen

 

Hvilke udfordringer stod du med, da du henvendte dig til Hanne i forhold til at opstarte et terapiforløb? Jeg valgte at gå i individuel terapi hos Hanne, fordi hun er specialist i mennesker med spiseforstyrrelser. Jeg har gået i flere langvarige psykolog-forløb før, men mit forhold til min krop og spisning har altid været et emne, jeg har været for flov over at bringe op. Og hvis jeg har gjort det, er det blevet bagatelliseret. Der var jo andre ting, der var vigtigere at tale om. Som 42-årig havde jeg derfor aldrig rigtigt fået taget fat på mine spiseproblemer. Nu ønskede jeg at henvende mig til nogen udelukkende med den dagsorden at få set på det.

Hvad er resultatet nu? Hvor er du landet med dine problematikker i dag?
Efter 10 individuelle sessioner med Hanne er jeg kommet godt rundt om min problematik. Den er ikke forsvundet, men det har været en lettelse at sidde overfor et menneske, der har taget problemet alvorligt og har udfordret mig på min tænkning om mad og mig selv. Jeg har fået arbejdet med mit syn på mig selv og følelser omkring mad, og maden har på sin vis sluppet sit jerngreb om mig – uden dog at have sluppet mig helt fri! Jeg er mere fri i dag, gladere for mig selv og min krop, end jeg var, da jeg startede. Det er jeg meget taknemmelig for.

Vil du anbefale andre at opstarte et terapiforløb ved Hanne, og i givet fald hvorfor? Jeg anbefaler andre med problematikker omkring mad, krop og selvværd at starte hos Hanne. Hun er skarp, empatisk, og har den erfaring, der skal til for, at hun kan trække de værktøjer op af hatten, der skal til for, at man lige præcist den dag rykker sig. Det er imponerende og utroligt værdifuldt.

Camilla, 42 år

Hvilke udfordringer stod du med, da du henvendte dig til Hanne i forhold til at opstarte et terapi forløb? Jeg havde fået konstateret atypisk anoreksi i starten af 2014 og havde kæmpet med en spiseforstyrrelse i lidt over 3 år, da jeg henvendte mig til Hanne. Jeg kæmpede både med undervægt og et enorm behov at være sundt, samtidig med at jeg oplevede mange overspisninger.

Hvad var årsagen til for, at du valgte Hannes terapi forløb? Jeg vandt en prøvetime hos Hanne, hvor jeg fandt ud af at vi havde en god kemi. Jeg havde tidligere været i behandling via det offentlige, hvor jeg følte, at jeg ikke fik noget ud af det, derfor valgte jeg at betale for et forløb selv.

Hvordan har forløbet været? Levede indhold op til dine forventninger? Og hvorfor? Er der noget der ikke gjorde, så skriv meget gerne hvad, du ønskede mere af eller anderledes?? Forløbet har været hårdt, men lærerigt. Hos Hanne lærer du at forstå dine følelser, og alt handler ikke bare om mad og vægt, som var det jeg oplevede i min tidligere behandling. Sammen med Hanne lærer man at forstå, hvorfor man bruger mad til at skærme sig mod sine egne følelser, og hun giver en redskaber til at få mærket efter og lytte til sin krop igen.
Hvad er resultatet nu?

Hvor er du landet med dine problematikker i dag? Jeg har fået en meget større forståelse, hvorfor jeg bruger maden, som jeg gør, og derved kan jeg nemmere arbejde med mine problemer. Jeg tænker og bruger stadig enorm meget energi på mad, men med nogle af redskaberne fra Hanne er jeg så småt begyndt at øve mig i håndtere min følelser.

Vil du anbefale andre at opstarte i terapiforløb ved Hanne, og i givet fald hvorfor? Jeg vil helt klart anbefale Hanne, da hun er super sød og behagelig at snakke med samtidig med, at hun har styr på sin viden. Et forløb hos Hanne er ikke nogen mirakelkur, og man skal selv gøre arbejdet for at blive rask, men hun står klar på sidelinjen til at guide og støtte én, det bedste hun kan. Du behøver ikke kun at have overspisninger for at kontakte Hanne, da hendes fremgangsmåde og teknikker kan bruges på alle former for spiseforstyrrelser.

Julie, 20 år

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk