Depression

Kognitiv behandling / terapi af depression

Når en depression rammer dig, er der stor sandsynlighed for, at du på forhånd er disponeret for det via et stærkt biologisk/genetisk materiale.
Depression er en omsiggribende sindslidelse, i det den rammer alt i dit liv. Du bliver ramt på en række ubehagelige følelsesmæssige stemninger af hjælpeløshed, angst, nedsat stemningsleje, nedsat livskvalitet og en generel nedsat lyst/hæmninger i livet m.m. Depression ødelægger livet social og arbejdsmæssigt.

Derudover kan depressionen medføre en række psykosomatiske gener, eks. søvnløshed, nedsat sult, rastløshed, manglende libido (hos mænd impotens) osv. Desuden et overtal af selvmordstanker og derfor en generel selvmordsrisiko.

Depression diagnosticeres altid af din egen læge eller psykiater.

En klog underviser, chefpsykolog Lars Sørensen, jeg i sin tid blev uddannet af som psykoterapeut, forklarede helbredelsen af depression på følgende vis, som jeg har taget til mig som en læring i mit arbejde: Han udtalte, at han i sin 40-årige karriere som chefpsykolog aldrig havde oplevet, at depressions ramte klienter ALENE kunne helbredes via antidepressiv medicin.

Derimod var det afgørende i behandlingen: “Klientens egen kognitive forståelse, bearbejdning af de årsager, følelser og tanker, der havde ført til sygdommen – hjulpet på vej i en bearbejdningsproces af den professionelle behandler, psykolog og/ eller psykoterapeut. Psykoterapi ville altid være den afgørende faktor, der hjalp klienter gennem en depression”.

Hvem rammes af depressionen?

Cirka dobbelt så mange kvinder som mænd har en depression. Dog rammes flest mænd af den psykotiske depression. Depression er en meget almindelig sygdom. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv. Endnu flere oplever mildere former for depression. På en tilfældig dag vil mellem 100.000 og 200.000 danskere have en depression.

Man skelner mellem to typer af depression:

 • Unipolar
  Den mere almindelige depression. Her er der en arvelighedsfaktor tilstede, men ikke i stærk grad. Den behandles med anti-depressiv medicin eller/og terapeutisk samtale terapi.

 

 • Bipolar
  Karakteristisk mønster, hvor patienten svinger op og ned psykisk. Her er der en stærk arvelig faktor tilstede. Behandles bedst med medicin, men også med terapeutisk samtale terapi.

Depressionstyper:

 1. Melankoli (den alvorligste depression. Kan være vanskelig at behandle)
 2. Lettere depression (viser sig måske kun én gang i livet, i forbindelse med noget særligt, en speciel hændelse)
 3. Let depression (mange mennesker har denne form. Har ingen vidtrækkende konsekvenser)
 4. De typer depressioner (der knytter sig til personlighedsforstyrrelser) De tilfælde med personlighedsforstyrrelse + en depression er behandlingsresultatet ofte dårligt, fordi personlighedsforstyrrelsen komplicerer depressionen og behandlingen.

Det er en almindelig antagelse, at de lettere/mildere depressioner har et psykologisk grundlag (udløser), og at de alvorligere depressioner som regel har et biologisk/genetisk fundament.

Men dette er alligevel heller ikke hele sandheden. En undersøgelse har vist, at 73% af alvorligt depressive patienter og deres pårørende var i stand til at identificere en stress-faktor indenfor 6 mdr. op til depressionens start, der kunne være hovedårsag til at depressionen blev udløst. Så konklusionen er, at selvom den alvorlige depression har et genetisk fundament, har de miljømæssige, psykologiske og interpersonelle faktorer også en væsentlig indflydelse.

Årsager – der disponerer til angst:

 • Tidlig separation i barndommen, kan skabe en øget sensitivitet i personen og være årsag til klientens sårbarhed (hjælpeløshed/angst) – som fører til større stress påvirkninger – som fører til depression.
 • Ikke alle depressioner har et traumatisk grundlag eller er blevet udløst af en ydre, logisk forklaring. I enkelte tilfælde, navnlig med et stærkt genetisk grundlag, kan der slet ikke forklares, hvorfor depressionen er opstået.

Genkender du dig selv? Lider du af depression?

 • Jeg tilbyder kognitiv samtalebehandling- og terapi, der kan bearbejde og støtte dig igennem depressionen.
 • Kognitive samtaler kan skabe bevidstgørelse omkring dig selv, din historik og dine mønstre.
 • Jeg vil også inddrage mindfullness, kropsøvelser og afspænding i gennem forløbet.

Terapiforløbets varighed

Et terapiforløb kan for nogen vare tre måneder, for andre et halvt år og for en hel tredje kan et par års terapi forløb være det rigtige valg. Varigheden af et terapiforløb afhænger af din personlige historie, din situation og hvor hårdt du er ramt af depression.

Dette afklares hen ad vejen, men som udgangspunkt anbefaler jeg altid minimum 10 terapisessions. Derved har vi sammen de bedste og mest givende arbejdsmuligheder for at hjælpe dig i gennem din depression.

Skype session for dig der ikke bor i Aarhus

Bor du ikke lige i nærheden af Aarhus, eller er der andre årsager der forhindrer dig i at komme til min klinik, så fortvivl ikke. Du kan stadig opstarte et forløb hos mig via Skype eller Facetime.
LÆS MERE HER

Priser

 

Individuel terapi pr. session (75 min.) 950 kr. 

 

Klippekort: Køb 8 eller 10 gange terapi samlet fra starten af et forløb, og opnå en stor pr. session.

 

Jeg giver rabat til studerende mod forevisning af gyldigt studiekort. Pris 800 kr. pr. session (60 min).

 

Der betales kontant efter hver session, eller der indbetales forud for sessionen på min konto. Bankoplysninger: Overførsel til Nordea Bank Reg.nr. 1981 og kontonummer: 3495648140. 

 

Du kan også betale med MOBILEPAY 29821911

 

Vær opmærksom på, at jeg du IKKE KAN BRUGE en lægehenvisning i et forløb hos mig. Da denne ordning kun omfatter enkelte udvalgte psykologer.

Dansk Psykoterapeutforening

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og LFS (Landsforeningen For Spiseforstyrrede & pårørende). I LFS.dk er jeg ligeledes officiel sponsor for foreningen.

Dansk Psykoterapeutforening er dit kvalitetsstempel. I dag er det således, at der ikke er statslige regler for, hvornår en person må kalde sig for psykoterapeut. Det betyder, at alle og enhver med ingen eller kun lidt uddannelse uhindret kan sætte et skilt på døren og tage imod klienter. Derfor er mit medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening også et kvalitetsstempel. Jeg lever som medlem op til en række kriterier om uddannelse og erfaring for at få lov til at kalde mig Psykoterapeut MPF. Denne beskyttede titel er DIN garanti for, at jeg har de kompetencer, der skal til for at give den rigtige hjælp og behandling.

Individuel terapi referencer

Jeg har i mit forløb hos Hanne fået nogle rigtige gode redskaber til at kontrollere min overspisning med og har derved fået styrket min selvværdsfølelse. Mit liv er blevet lettere. Hanne stiller de gode spørgsmål og er et dejligt nærværende menneske. Jeg kan kun give Hanne min varmeste anbefaling.
Christine

Jeg oplevede allerede fra første dag, at Hanne var god til at møde mig hvor jeg var og støtte op om mine behov. Igennem hele forløbet var det min dagsorden som rådede, hvor Hanne udviste stor respekt for den udvikling jeg allerede havde været igennem og for det jeg gjorde udviklingsmæssigt sammen med terapien hos hende. Hun var altid klar til at møde mig hvor jeg var i øjeblikket og jeg er altid gået derfra med nye indsigter, og følt mig rigere og klogere. Hanne har været en stor hjælp i min udvikling, hvor jeg har fået afgørende indsigter i nogle livslange temaer i mit liv.
Jane Clausen

Fra dag 1 havde jeg tillid til Hanne. Hun snakkede “mit sprog”, så jeg følte mig straks godt tilpas. Hér er der et trygt rum, hvor jeg kan gro i det tempo, jeg nu har brug for.Hanne er god til at fornemme, hvor jeg er… og komme med idéer til, hvordan jeg kan arbejde med mine problemer. Hun indgyder mod på livet, hjælper med at hale tingene ned på et plan, hvor det bliver overskueligt at kigge på og jeg går altid derfra med en følelse af at være på rette vej.
Marianne

Hanne er et dejligt menneske, rolig, lyttende, empatisk og kompetent. Jeg følte mig godt tilpas i hendes terapirum, – tryg og imødekommet. Jeg vil meget gerne anbefale Hanne til andre.
Ellen Nielsen

For knap et par år siden læste jeg om Hanne i et FO-katalog – og kunne genkende noget i hendes beskrivelse af sig selv – der gjorde at jeg vovede at kontakte hende. Og det var at vove, for det har jeg aldrig prøvet før, og har heller ikke set mig selv som én der har haft brug for terapi. Mit udgangspunkt er et vægtproblem – det er et grundlæggende faktum at jeg vejer for meget, og ikke har formået at gøre noget ved det. Det var spørgsmålet og udgangspunktet. Hanne har hjulpet mig til at nærme mig svaret – også selvom det gør ondt. At lede efter det svar, har bragt mig igennem mange lag af min historie, som vi får kigget på og talt om, på måder som jeg ikke af mig selv ville have gjort. Det er derfor blevet til en slags mental welllnes, hvor Hanne hjælper mig til at finde ro og selvtillid i mig selv, ved hjælp af øvelser, opgaver og samtaler. Det er blevet nogle vigtige møder vi har, for det er blevet stunder hvor Hanne tvinger mig til at kigge indad og erkende hvordan jeg egentlig har det.
Anonym

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk - Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

Terapi, gruppeforløb og udvalgte foredrag foregår på adressen: Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

 

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj
Terapi, gruppeforløb og udvalgte foredrag foregår på adressen: Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

”Følelser er som faldskærme – de virker bedst, år de er udfoldet”.

"Jeg vil gerne hjælpe dig til udfolde de følelser, som fylder I dig – uanset om de er positive eller negative!"

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, gruppeleder og foredragsholder.

Kontakt Hanne Kirkegaard

FREEBIE

Tilmeld dig Hannes nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og du vil løbende modtage en masse ny viden via mine artikler, klient beskrivelser og blogindlæg om forskellige psykologiske emner.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk