Vælg en side

Depression

Kognitiv behandling / terapi af depression

Når en depression rammer dig, er der stor sandsynlighed for, at du på forhånd er disponeret for det via et stærkt biologisk/genetisk materiale.
Depression er en omsiggribende sindslidelse, idet den rammer alt i dit liv.

Du bliver ramt på en række ubehagelige følelsesmæssige stemninger af hjælpeløshed, angst, nedsat stemningsleje, nedsat livskvalitet og en generel nedsat lyst/hæmninger i livet m.m.

Depression ødelægger livet socialt og arbejdsmæssigt.

Derudover kan depressionen medføre en række psykosomatiske gener, eks. søvnløshed, nedsat sult, rastløshed, manglende libido (hos mænd impotens) osv. Desuden et overtal af selvmordstanker og derfor en generel selvmordsrisiko.

Depression diagnosticeres altid af din egen læge eller psykiater.

En klog underviser, chefpsykolog Lars Sørensen, jeg i sin tid blev uddannet af som psykoterapeut, forklarede helbredelsen af depression på følgende vis, som jeg har taget til mig som en læring i mit psykoterapeutiske arbejde: Han udtalte, at han i sin 40-årige karriere som chefpsykolog aldrig havde oplevet, at depressions ramte klienter ALENE kunne helbredes via antidepressiv medicin.

Derimod var det afgørende i behandlingen: “Klientens egen kognitive forståelse, bearbejdning af de årsager, følelser og tanker, der havde ført til sygdommen – hjulpet på vej i en bearbejdningsproces af den professionelle behandler, psykolog og/ eller psykoterapeut. Psykoterapi ville altid være den afgørende faktor, der hjalp klienter gennem en depression”.

Hvem rammes af depressionen?

Cirka dobbelt så mange kvinder som mænd har en depression. Dog rammes flest mænd af den psykotiske depression. Depression er en meget almindelig sygdom. Omkring 500.000 danskere bliver ramt af en svær depression i løbet af deres liv. Endnu flere oplever mildere former for depression. På en tilfældig dag vil mellem 100.000 og 200.000 danskere have en depression.

Man skelner mellem to typer af depression:

 • Unipolar
  Den mere almindelige depression. Her er der en arvelighedsfaktor tilstede, men ikke i stærk grad. Den behandles med anti-depressiv medicin eller/og terapeutisk samtale terapi.

 

 • Bipolar
  Karakteristisk mønster, hvor patienten svinger op og ned psykisk. Her er der en stærk arvelig faktor tilstede. Behandles bedst med medicin, men også med terapeutisk samtale terapi.

 Depressionstyper:

 1. Melankoli (den alvorligste depression. Kan være vanskelig at behandle)
 2. Lettere depression (viser sig måske kun én gang i livet, i forbindelse med noget særligt, en speciel hændelse)
 3. Let depression (mange mennesker har denne form. Har ingen vidtrækkende konsekvenser)
 4. De typer depressioner (der knytter sig til personlighedsforstyrrelser) De tilfælde med personlighedsforstyrrelse + en depression er behandlingsresultatet ofte dårligt, fordi personlighedsforstyrrelsen komplicerer depressionen og behandlingen.

Det er en almindelig antagelse, at de lettere/mildere depressioner har et psykologisk grundlag (udløser), og at de alvorligere depressioner som regel har et biologisk/genetisk fundament.

Men dette er alligevel heller ikke hele sandheden. En undersøgelse har vist, at 73% af alvorligt depressive patienter og deres pårørende var i stand til at identificere en stress-faktor indenfor 6 mdr. op til depressionens start, der kunne være hovedårsag til at depressionen blev udløst. Så konklusionen er, at selvom den alvorlige depression har et genetisk fundament, har de miljømæssige, psykologiske og interpersonelle faktorer også en væsentlig indflydelse.

Depression og spiseforstyrrelser opleves af mange mennesker gå hånd i hånd. Ligeledes oplever flere mennesker, at depressioner er mere udbredt om efteråret og vinteren.

Læs mit blogindlæg: Kom igennem efteråret uden depressive tanker og øget overspisning

Årsager – der disponerer til depression:

 • Tidlig separation i barndommen, kan skabe en øget sensitivitet i personen og være årsag til klientens sårbarhed (hjælpeløshed/angst) – som fører til større stress påvirkninger – som fører til depression.
 • Ikke alle depressioner har et traumatisk grundlag eller er blevet udløst af en ydre, logisk forklaring. I enkelte tilfælde, navnlig med et stærkt genetisk grundlag, kan der slet ikke forklares, hvorfor depressionen er opstået.

Genkender du dig selv?

Lider du af depression?

 • Jeg tilbyder kognitiv samtalebehandling- og terapi, der kan bearbejde og støtte dig igennem depressionen.
 • Kognitive samtaler kan skabe bevidstgørelse omkring dig selv, din historik og dine mønstre.
 • Jeg vil også inddrage mindfullness, kropsøvelser og afspænding i gennem forløbet.

Terapiforløbets varighed

Et terapiforløb kan for nogen vare tre måneder, for andre kan et halvt år op til et års terapiforløb være nødvendigt for at blive fuld behandlet.

Varigheden af et terapiforløb afhænger af din personlige historie, din situation og hvor hårdt du er ramt af depression.

Dette afklares hen ad vejen, men som udgangspunkt anbefaler jeg altid minimum 10 terapisessions. Derved har vi sammen de bedste og mest givende arbejdsmuligheder for at hjælpe dig med din angstproblematik, som du ønsker redskaber til at håndtere.

Kontakt Hanne Kirkegaard via mail: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911

Vær opmærksom på, at jeg du IKKE KAN BRUGE en lægehenvisning i et forløb hos Hanne Kirkegaard. Da denne ordning kun omfatter enkelte udvalgte psykologer. Dog er alle med depression velkommen i et behandlingsforløb, der er indstillet på fuld egenbetaling.

Online session

Bor du ikke lige i nærheden af Aarhus, eller er der andre årsager der forhindrer dig i at komme til min praksis i Aarhus, så har jeg en løsning på dette ikke. Du kan stadig opstarte et forløb hos mig via online samtaler. 

LÆS MERE HER

Priser

Individuel terapi pr. session (70 min.) 1100 kr. 

Klippekort: Køb 10 gange terapi, og opnå en stor besparelse. Jeg tilbyder forskellige muligheder. Fx.10 g. terapi til 8500 kr.

Jeg giver rabat til studerende/ledige. Pris 850 kr. pr. session (60 min). 10 g. terapi klippekort til stud. 7500 kr.

 

Vær opmærksom på, at jeg du IKKE KAN BRUGE en lægehenvisning i et forløb hos mig. Da denne ordning kun omfatter enkelte udvalgte psykologer. Alle der lider af en depression er dog meget velkommen i et forløb, der er indstillet på fuld egenbetaling.

Individuel terapi referencer

Jeg har i mit forløb hos Hanne fået nogle rigtige gode redskaber til at kontrollere min overspisning med og har derved fået styrket min selvværdsfølelse. Mit liv er blevet lettere. Hanne stiller de gode spørgsmål og er et dejligt nærværende menneske. Jeg kan kun give Hanne min varmeste anbefaling.
Christine

Jeg oplevede allerede fra første dag, at Hanne var god til at møde mig hvor jeg var og støtte op om mine behov. Igennem hele forløbet var det min dagsorden som rådede, hvor Hanne udviste stor respekt for den udvikling jeg allerede havde været igennem og for det jeg gjorde udviklingsmæssigt sammen med terapien hos hende. Hun var altid klar til at møde mig hvor jeg var i øjeblikket og jeg er altid gået derfra med nye indsigter, og følt mig rigere og klogere. Hanne har været en stor hjælp i min udvikling, hvor jeg har fået afgørende indsigter i nogle livslange temaer i mit liv.
Jane Clausen

Fra dag 1 havde jeg tillid til Hanne. Hun snakkede “mit sprog”, så jeg følte mig straks godt tilpas. Hér er der et trygt rum, hvor jeg kan gro i det tempo, jeg nu har brug for.Hanne er god til at fornemme, hvor jeg er… og komme med idéer til, hvordan jeg kan arbejde med mine problemer. Hun indgyder mod på livet, hjælper med at hale tingene ned på et plan, hvor det bliver overskueligt at kigge på og jeg går altid derfra med en følelse af at være på rette vej.
Marianne

Hanne er et dejligt menneske, rolig, lyttende, empatisk og kompetent. Jeg følte mig godt tilpas i hendes terapirum, – tryg og imødekommet. Jeg vil meget gerne anbefale Hanne til andre.
Ellen Nielsen

For knap et par år siden læste jeg om Hanne i et FO-katalog – og kunne genkende noget i hendes beskrivelse af sig selv – der gjorde at jeg vovede at kontakte hende. Og det var at vove, for det har jeg aldrig prøvet før, og har heller ikke set mig selv som én der har haft brug for terapi. Mit udgangspunkt er et vægtproblem – det er et grundlæggende faktum at jeg vejer for meget, og ikke har formået at gøre noget ved det. Det var spørgsmålet og udgangspunktet. Hanne har hjulpet mig til at nærme mig svaret – også selvom det gør ondt. At lede efter det svar, har bragt mig igennem mange lag af min historie, som vi får kigget på og talt om, på måder som jeg ikke af mig selv ville have gjort. Det er derfor blevet til en slags mental welllnes, hvor Hanne hjælper mig til at finde ro og selvtillid i mig selv, ved hjælp af øvelser, opgaver og samtaler. Det er blevet nogle vigtige møder vi har, for det er blevet stunder hvor Hanne tvinger mig til at kigge indad og erkende hvordan jeg egentlig har det.
Anonym

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk