Vælg en side

Min mission i 2023 og fremover er at afholde dette foredrag for så mange som muligt af de 14-20-årige unge, da jeg med mit skræddersyede foredrag om spiseforstyrrelser også er med til at sikre en vigtig forebyggelse mod udvikling af sygdommen.

 

Jeg har gennem de sidste 13 år arbejdet med mange spiseforstyrrede igennem forløb via samtale terapi i min egen praksis. I 15 år har jeg afholdt foredrag i hele landet.

 

Jeg ønsker at hjælpe til at oplyse om, hvad der kan gøres for den ramte selv eller, hvad en person kan gøre for at hjælpe, hvis én i omgangskredsen er ved at udvikle en spiseforstyrrelse.

 

Mit mål er forebyggelse, hjælp og oplysning således, at endnu flere unge mennesker kan få hjælp i tide inden udviklingen af en spiseforstyrrelse er blevet sygelig og farlig.

 

 

 

Mit foredrag tilbyder viden, oplysning og 13 års faglig baggrundserfaring I, hvordan én person som er personlig ramt eller dig som ven/veninde, forælder bedst muligt griber ind, hjælper, støtter således at den, der er på vej eller allerede har udviklet en spiseforstyrrelse kan få den bedste hjælp til at blive fri af en spiseforstyrrelse.

 

En spiseforstyrrelse og et stort vægttab, eller kompenserende adfærd efter måltider (fx. opkast og tvangsmotion) samt overspisninger, der lukker og slukker for kontakten til egne følelser og kropsgrænser vil aldrig være løsningen på de problemer, som den spiseforstyrrede forsøger at glemme (afledning og fokus på mad, ikke mad, motion).

 

Derimod vil den unges problemer ofte eskalere, navnlig også fordi, der i udviklingen af en spiseforstyrrelse etableres nogle vanemønstre, som er udfordrende at slippe af med igen.

 

Kort sagt en spiseforstyrrelse er den aller dårligste løsning på et intrapsykisk problem eller et vægttab, der er løbet løbsk og ikke kan stoppes.

 

 

I gennem de sidste 13 år har jeg ofte hørt sætningen ”Tynde mennesker har ingen problemer” som hovedmotivation og årsagen til en persons besættelse og motivation for at blive tyndere og tabe sig, og som jeg ønsker jeg at blive tyndere, for når jeg bliver endnu tyndere så vil alle ”mine ”problemer” blive løst. Min utilfredshed og usikkerhed vil forsvinde, mit ubehag over mit udseende vil forsvinde, jeg vil få mere succes og anerkendelse fra omverdenen og mine venner.

 

Mantraet illustrerer nemlig den typiske følelse og tankegang, som mange spiseforstyrrede kan identificere sig med og bærer rundt på. ”Hvis blot jeg taber mig – bliver jeg helt sikker så meget mere lykkelig”!

 

Det kan derimod udvikle sig til en meget farlig afhængighed at tabe sig. Jeg spørger ofte personerne, som er i terapi ved mig, som så til sidst lider af anoreksi, der sidder overfor mig og er i sundhedsfare – oplever du, at alle dine problemer så er løst nu?

 

Har du et bedre selvværd, selvtillid?

Har du det bedre med dig selv?

Oplevede du mindre usikkerhed?

Har du flere venner?

Har du overskud til skole og fritid?

Har du mere glæde og overskud?

Havde du det godt i din krop når du vågnede om morgenen?

 

 

Hvad tror I svaret er?

Slukøret og med tristhed giver de mig igen og igen det ærlige svar,

NEJ, desværre ikke.

 

 

 

 

Herunder kan I se, hvad forstander Anne Iversen skrev efter afholdt foredrag om emnet den 30 nov. 2022 for 120 af deres elever på Mellerup Efterskole:

 

”Vi havde den 30. november 2022 besøg af psykoterapeut og foredragsholder Hanne Kirkegaard, der afholdt et foredrag om spiseforstyrrelser for vores 120 efterskoleelever.

Foredraget var godt opbygget med en blanding af relevant viden om spiseforstyrrelsens væsen og mekanismer og ikke mindst dens ødelæggende konsekvenser.

Hanne gav et oplæg på 50 min. med efterfølgende summe-pause og mulighed for at stille spørgsmål. Indlagt undervejs i foredraget var citater fra unge, som har haft en spiseforstyrrelse. Deres tanker og erfaringer omkring det at være tidligere ramt af en spiseforstyrrelse understregede alvoren ved at udvikle en spiseforstyrrelse og gjorde indtryk på vores elever.

Hanne fik efter endt foredrag varme klapsalver med fra eleverne og flere gik uopfordret op til hende og takkede for et godt foredrag. Vores elever var nærværende og lyttende under oplægget.

Som andre efterskoler oplever vi at enkelte af vores elever er – eller har været – ramt af en spiseforstyrrelse og flere kender nogen med en spiseforstyrrelse. For mange er det fortsat skamfuldt og tabubelagt. Det havde vi lyst til at gøre noget ved i form af oplysning, samtale og viden om, hvor der findes hjælp.

Hanne Kirkegaard var god til at målrette emnet til denne aldersgruppe. Hun balancerede et svært emne på en rigtig fin måde. Det var min oplevelse, at foredraget både var oplysende, med baggrund og forklaringer på hvorfor nogle unge kan udvikle en spiseforstyrrelse. Og samtidig var der et vigtigt fokus på spiseforstyrrelsens ødelæggende konsekvenser.

Jeg kan varmt anbefale Hanne Kirkegaard, hvis I overvejer et foredrag om spiseforstyrrelser målrettet aldersgruppen 9.-10. klasse.”

Forstander, Mellerup Efterskole

Anne Dahl Iversen

 

 

Priser og kontakt

Mit foredrag varer ca. 60-70 min. inkl. summe-pause og debat/spørgsmål.

Pris for foredraget: 5000 kr + transport udgifter dækket.

 

 

Ring meget gerne 29821911 eller mail hej@hannekirkegaard.dk så tager vi en snak om mulighederne.

 

 

Om Hanne Kirkegaard

Uddannet cand. mag i dansk/psykologi 2001 og Psykoterapeut siden 2011

Selvstændig Psykoterapeut, gruppeleder og foredragsholder i eget firma siden 2010 – tilbyder terapi, coaching, foredrag, gruppeterapi, familieterapi, parterapi, akut psykologisk krisehjælp og supervision til fagfolk

Stor erfaring i at arbejde med spiseforstyrrede mennesker og deres pårørende

Ekstern mentor fra 2012- 2017 – stor berøring med personlighedsforstyrrede mennesker.

Foredragsholder siden 2007. Tilbyder foredrag om psykologiske og psykiatriske emner, fx om spiseforstyrrelser, personlighedsforstyrrelser og rollen som pårørende.

Stor undervisningserfaring: Arbejdet som gymnasielærer/højskolelærer i en årrække.

 

 

Hanne Kirkegaard - Psykoterapi Århus

 

 

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk