Vælg en side

Familieterapi og samlet forløb til familier med spiseforstyrret/selvskadende barn/ung.

Har I som forældre et spiseforstyrret og selvskadende barn eller teenager?
Er I henvist til det offentlige og været i behandling i det psykiatriske system for en spiseforstyrrelse? Fx ved Center for spiseforstyrrelser i en af regionerne i DK?

Gennem min mangeårige erfaring og kliniske praksis har jeg arbejdet med adskillige unge mennesker samt teenagere, som har været ramt af en spiseforstyrrelse eller selvskadende adfærd.

Mange af disse spiseforstyrrede unge og deres familier, jeg har haft i forløb, har tidligere været i berøring med det offentlige psykiatriske system, fx været i behandling ved en af regionernes centre for spiseforstyrrelse.

Noget af det jeg hører, som er en tilbagevendende erfaring er, at disse familier har oplevet frustration over, at der hovedsageligt fokuseres på de fysiske aspekter af en spiseforstyrrelse. Det er en vigtig nødvendighed, hvis den unge spiseforstyrrede nægter at spise eller er meget undervægtig, at der i første omgang fokuseres på det fysiske og få gang i en normaliseret spisning.

En spiseforstyrrelse udspringer oftest af psykiske udfordringer/problemer, hvorfor den ikke kun må eller kan behandles som en fysisk sygdom.

Hvorfor udvikler man en spiseforstyrrelse?

Det er meget komplekst. Men der er faktorer, der disponerer en ung til at udvikle det. Der er nogle faktorer, der udløser spiseforstyrrelsen og endelig er der faktorer, der vedligeholder den onde cirkel og fastholdelsen i en spiseforstyrrelsen.

 

I gennem min mangeårige praksis som psykoterapeut har jeg aldrig hørt om nogen, der kunne komme ud af en alvorlig spiseforstyrrelse på egen hånd. Jo før, den unge og de pårørende – oftest familien erkender behovet for hjælp, des hurtigere er der mulighed for at den unge kan blive rask og leve et normalt liv igen.

Når jeg har unge mennesker mellem ca. 13-18 år i terapi, så er de bedste muligheder for recovery at inddrage hele familien, som er pårørende til det unge menneske, da nogle af den unges problemer kan have rod i mønstre og problematikker, der udspringer fra familiesystemet og derfor inddrager jeg hele familien i et terapiforløb.

Den unge teenagers spiseforstyrrelse behøver ikke nødvendigvis at have noget med familien at gøre eller have sit udspring derfra. Dog er det alligevel vigtigt, at forældrene altid involveres i terapiforløbet, når en ung er under 18 år.

At have en spiseforstyrrelse er en meget kompleks problematik, som kræver specialiseret viden. Den fornødne erfaring, ekspertise og forståelse besidder jeg. I er velkommen til at vælge mig, som jeres behandler.

 

Den 29 maj 2020 blev jeg inviteret af ANTV og vært Maria Brinks Arianfar
Hvad er en personlighedsforstyrrelse?
Hvad er en spiseforstyrrelse?
De spørgsmål stiller Maria Brinks Arienfar til psykoterapeut Hanne Kirkegaard, som har stor erfaring inden for disse felter.
Se hele udsendelsen HER. Under interviewet blev jeg også spurgt til min viden og erfaring omkring mennesker med personlighedsforstyrrelser.
Mange spiseforstyrrede lider også af en personlighedsforstyrrelse samtidig. I programmet, der varer lige knap 28 min er der god tid til at komme i dybden med mange vigtige problemstillinger samt pointer.
Jeg har 10 års psykoterapeutisk erfaring og forløb med mange klienter med spiseforstyrrelser. Derfor var det med stor taknemmelighed, at jeg i programmet kunne dele de mange års viden og erfaring.

Jeg håber I vil kigge med og se hele interviewet🙂

 

Mange spisefortyrrede har et problematisk forhold til familien. Tag familien med i familieterapi.

 

Læs mit blogindlæg: Mange spiseforstyrrede har et problematisk forhold til familien

Hanne Kirkegaard tilbyder en samlet pakke, som består af et skræddersyet forløb for jer forældre med en ung spiseforstyrret i familien: PRIS I ALT: 12500 KR.

Familiepakke til familie med spiseforstyrret ung. • 10 samtaler á 90 min. 1:1, fælles samtaler med forældre og den unge i kombination efter behov • Redskaber/sparring til den unge samt rådgivning forældre.

Ønsker I ikke en samlet pakke, er der også mulighed for at købe individuelle samtaler (1100 kr. pr. 70 min. session) eller familie terapi 2 pers. (1625 kr. pr. 90 min. session)

Har I en sag ved et familiecenter i jeres hjem kommune, kan I forespørge jeres familiesagsbehandler om, hvorvidt kommunen evt. kan/vil dække økonomien i jeres familieterapeutiske forløb.

Jeg har ligeledes erfaring med familierelationelt arbejde og terapiforløb, systemisk arbejde/terapi med hele familien, bla. via Odense, Aarhus og Favrskov Kommune, som samarbejdspartnere. 

Er I interesseret i at høre mere, så kontakt mig for yderligere viden og information på:
Mobil 29821911 eller mail: hej@hannekirkegaard.dk

 

Vigtig information ved køb af klippekort. Regler og vilkår:

 

Jeg gør opmærksom på, at ved køb af et terapi klippekort, som betales samlet ved forløbenes begyndelse, er det ikke senere muligt at få refunderet betaling for eventuelle afbud indenfor 24 t /eller selvvalgte udeblivelser.

Eller i de tilfælde, hvor forløbet/klippekortet er taget i brug og opstartet, og der efterfølgende i forløbet vælges ikke at bruge/møde op til alle de købte klip/antal gange i forløbene, der refunderes der heller ikke hel eller delvis betaling.

Klippekortets sessioner skal være afholdt inden for et år fra betaling af klippekortet.

 

Individuel terapi referencer

Jeg har i mit forløb hos Hanne fået nogle rigtige gode redskaber til at kontrollere min overspisning med og har derved fået styrket min selvværdsfølelse. Mit liv er blevet lettere. Hanne stiller de gode spørgsmål og er et dejligt nærværende menneske. Jeg kan kun give Hanne min varmeste anbefaling.
Christine

Jeg oplevede allerede fra første dag, at Hanne var god til at møde mig hvor jeg var og støtte op om mine behov. Igennem hele forløbet var det min dagsorden som rådede, hvor Hanne udviste stor respekt for den udvikling jeg allerede havde været igennem og for det jeg gjorde udviklingsmæssigt sammen med terapien hos hende. Hun var altid klar til at møde mig hvor jeg var i øjeblikket og jeg er altid gået derfra med nye indsigter, og følt mig rigere og klogere. Hanne har været en stor hjælp i min udvikling, hvor jeg har fået afgørende indsigter i nogle livslange temaer i mit liv.

Jane Clausen

For knap et par år siden læste jeg om Hanne i et FO-katalog – og kunne genkende noget i hendes beskrivelse af sig selv – der gjorde at jeg vovede at kontakte hende. Og det var at vove, for det har jeg aldrig prøvet før, og har heller ikke set mig selv som én der har haft brug for terapi. Mit udgangspunkt er et vægtproblem – det er et grundlæggende faktum at jeg vejer for meget, og ikke har formået at gøre noget ved det. Det var spørgsmålet og udgangspunktet. Hanne har hjulpet mig til at nærme mig svaret – også selvom det gør ondt. At lede efter det svar, har bragt mig igennem mange lag af min historie, som vi får kigget på og talt om, på måder som jeg ikke af mig selv ville have gjort. Det er derfor blevet til en slags mental welllnes, hvor Hanne hjælper mig til at finde ro og selvtillid i mig selv, ved hjælp af øvelser, opgaver og samtaler. Det er blevet nogle vigtige møder vi har, for det er blevet stunder hvor Hanne tvinger mig til at kigge indad og erkende hvordan jeg egentlig har det.

Anonym

Fra dag 1 havde jeg tillid til Hanne. Hun snakkede “mit sprog”, så jeg følte mig straks godt tilpas. Hér er der et trygt rum, hvor jeg kan gro i det tempo, jeg nu har brug for.Hanne er god til at fornemme, hvor jeg er… og komme med idéer til, hvordan jeg kan arbejde med mine problemer. Hun indgyder mod på livet, hjælper med at hale tingene ned på et plan, hvor det bliver overskueligt at kigge på og jeg går altid derfra med en følelse af at være på rette vej.
Marianne

Hanne er et dejligt menneske, rolig, lyttende, empatisk og kompetent. Jeg følte mig godt tilpas i hendes terapirum, – tryg og imødekommet. Jeg vil meget gerne anbefale Hanne til andre.

Ellen Nielsen

Hvilke udfordringer stod du med, da du henvendte dig til Hanne i forhold til at opstarte et terapiforløb? Jeg valgte at gå i individuel terapi hos Hanne, fordi hun er specialist i mennesker med spiseforstyrrelser. Jeg har gået i flere langvarige psykolog-forløb før, men mit forhold til min krop og spisning har altid været et emne, jeg har været for flov over at bringe op. Og hvis jeg har gjort det, er det blevet bagatelliseret. Der var jo andre ting, der var vigtigere at tale om. Som 42-årig havde jeg derfor aldrig rigtigt fået taget fat på mine spiseproblemer. Nu ønskede jeg at henvende mig til nogen udelukkende med den dagsorden at få set på det.

Hvad er resultatet nu? Hvor er du landet med dine problematikker i dag? Efter 10 individuelle sessioner med Hanne er jeg kommet godt rundt om min problematik. Den er ikke forsvundet, men det har været en lettelse at sidde overfor et menneske, der har taget problemet alvorligt og har udfordret mig på min tænkning om mad og mig selv. Jeg har fået arbejdet med mit syn på mig selv og følelser omkring mad, og maden har på sin vis sluppet sit jerngreb om mig – uden dog at have sluppet mig helt fri! Jeg er mere fri i dag, gladere for mig selv og min krop, end jeg var, da jeg startede. Det er jeg meget taknemmelig for.

Vil du anbefale andre at opstarte et terapiforløb ved Hanne, og i givet fald hvorfor? Jeg anbefaler andre med problematikker omkring mad, krop og selvværd at starte hos Hanne. Hun er skarp, empatisk, og har den erfaring, der skal til for, at hun kan trække de værktøjer op af hatten, der skal til for, at man lige præcist den dag rykker sig. Det er imponerende og utroligt værdifuldt.

Camilla, 42 år

Hvilke udfordringer stod du med, da du henvendte dig til Hanne i forhold til at opstarte et terapi forløb? Jeg havde fået konstateret atypisk anoreksi i starten af 2014 og havde kæmpet med en spiseforstyrrelse i lidt over 3 år, da jeg henvendte mig til Hanne. Jeg kæmpede både med undervægt og et enorm behov at være sundt, samtidig med at jeg oplevede mange overspisninger.

Hvad var årsagen til for, at du valgte Hannes terapi forløb? Jeg vandt en prøvetime hos Hanne, hvor jeg fandt ud af at vi havde en god kemi. Jeg havde tidligere været i behandling via det offentlige, hvor jeg følte, at jeg ikke fik noget ud af det, derfor valgte jeg at betale for et forløb selv.

Hvordan har forløbet været? Levede indhold op til dine forventninger? Og hvorfor? Er der noget der ikke gjorde, så skriv meget gerne hvad, du ønskede mere af eller anderledes?? Forløbet har været hårdt, men lærerigt. Hos Hanne lærer du at forstå dine følelser, og alt handler ikke bare om mad og vægt, som var det jeg oplevede i min tidligere behandling. Sammen med Hanne lærer man at forstå, hvorfor man bruger mad til at skærme sig mod sine egne følelser, og hun giver en redskaber til at få mærket efter og lytte til sin krop igen.

Hvad er resultatet nu? Hvor er du landet med dine problematikker i dag? Jeg har fået en meget større forståelse, hvorfor jeg bruger maden, som jeg gør, og derved kan jeg nemmere arbejde med mine problemer. Jeg tænker og bruger stadig enorm meget energi på mad, men med nogle af redskaberne fra Hanne er jeg så småt begyndt at øve mig i håndtere min følelser.

Vil du anbefale andre at opstarte i terapiforløb ved Hanne, og i givet fald hvorfor? Jeg vil helt klart anbefale Hanne, da hun er super sød og behagelig at snakke med samtidig med, at hun har styr på sin viden. Et forløb hos Hanne er ikke nogen mirakelkur, og man skal selv gøre arbejdet for at blive rask, men hun står klar på sidelinjen til at guide og støtte én, det bedste hun kan. Du behøver ikke kun at have overspisninger for at kontakte Hanne, da hendes fremgangsmåde og teknikker kan bruges på alle former for spiseforstyrrelser.

Julie, 20 år

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk