Vælg en side

Foredrag

Jeg tilbyder mange forskellige foredrag, der afholdes på dansk.

Mine foredrag afholdes i hele landet og ved nationale og internationale konferencer.

Jeg tilbyder også et foredrag på engelsk: Couple therapy in practise, som jeg tidligere har afholdt ved flere lejligheder, da jeg fungerer som ekstern forelæser for udenlandske studerende ved DIS – Study abroad in Scandinavia

 

Kort beskrivelse af foredrag

Livet som pårørende – om de pårørendes vilkår og udfordringer.

Hanne Kirkegaards foredrag handler om livet som pårørende. Deres vilkår. Deres ofre, kampe og personlige omkostninger ved at stå nær et familiemedlem, som enten har været fysisk eller psykisk syg. I aften er det de pårørende der sættes i centrum. Det er deres historier og erfaringer vi skal dykke ned i. Det er Hannes intention og håb, at tilhørere af foredraget kan spejle sig i dele af de 4 case historier og hente viden og erfaringer og evt. selv bruge i eget liv og hverdag.

Pas på dig selv i kontakten med et personlighedsforstyrret menneske

Et foredrag om 4 udbredte personlighedsforstyrrelser. Dyssocial (psykopatisk) personlighedsforstyrrelse, Emotionelt ustabil (borderline) personlighedsforstyrrelse, Narcissistisk personlighedsforstyrrelse og Evasiv /ængstelig (undvigende) personlighedsforstyrrelse. Et foredrag om personlighedsforstyrrelser med udgangspunkt i faglig viden og kliniske erfaringer/cases fra egen praksis om, hvordan du som pårørende bedst passer på dig selv og sætter grænser overfor navnlig mennesker med dissocial personlighedsforstyrrelse (psykopati). I løbet af foredraget vil der også være mulighed for debat, spørgsmål og erfaringsudveksling, hvor jeg er tovholder.

 

Dansen om den varme grød

Få redskaber og viden om, hvordan du møder et med menneske med tegn på en spiseforstyrrelse. Et foredrag om 4 udbredte spiseforstyrrelser (anoreksi, bulimi, overspisning, ortoreksi) og den pårørendes forståelse og hjælp til den ramte. I vores dagligdag kommer vi ofte i den situation, at en i vores omgangskreds, et familiemedlem eller en arbejdskollega eller medstuderende tilsyneladende ikke trives. Hvad gør vi, når vi opdager dette? Danser vi om den varme grød? Eller tager vi kontakt og taler om det?

 

Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad 

Om den oversete spiseforstyrrelse: Overspisning. Kendskab til den diagnostiske spiseforstyrrelse BED (Binge eating disorder) – på dansk kalder vi den overspisning. Hvad definerer overspisning? Årsagsforklaringer og symptomer/udtryk. Hvorfor terapi er den bedste ”kur” i forhold til overspisning. Min erfaring med det terapeutiske arbejde med spiseforstyrrede klienter. Eksempler på øvelser og metoder, som har hjulpet og støttet klienter med tvangsmæssig overspisning i min praksis.

 

Mit liv som sukkerjunkie!

Et foredrag om sukkerafhængighed. Min personlige historie – ærligt og uden filter – om hvordan det har været for mig at leve med psykologisk overvægt og en altopslugende sukkertrang igennem mange år. Om alle de negative følgesymptomer ved at være afhængig af sukker – og ikke mindst hvordan jeg kom ud på den anden side, og nu lever et liv uden sukker. Jeg vil fortælle, hvorfor det er så svært at blive afvænnet fra sukker? Og giver dig sine bedste råd og eksempler på øvelser, der viser, hvordan du overvinder din egne sukkertrang og skaber nye handlemåder. Foredraget er bygget op omkring min egen personlige erfaring og mit faglige arbejde med klienter i min psykoterapeutiske praksis.

 

Sig farvel til din indre jantelov og udlev din livsdrøm.

Et inspirerende, idérigt og passioneret foredrag, der henvender sig til iværksættere, der drømmer om at realisere livsdrømmen og leve som selvstændig. Jeg fortæller min personlige historie om vejen til succes og realisation af livsdrømmen som selvstændig psykoterapeut/foredragsholder og mentor. I foredraget får du min personlige historie, hvor jeg fortæller om min baggrund, min spirituelle åbning, min frygt, håb og drømme, som gik i opfyldelse – da jeg slap sin indre kraft fri og forlod de indre negative dogmer og forbehold om det at arbejde i den psykoterapeutiske branche.

 

 Jeg kan ikke redde dig – men jeg kan gøre en forskel – om det praktiske arbejde som mentor.

Et foredrag om 6 års mentorerfaring med psykisk skrøbelige mennesker. I arbejdet med mennesker, der er hårdt ramt i eksistensen, har store tilknytnings- og personlighedsforstyrrelser, senfølger af seksuelle overgreb samt psykiatriske diagnoser vil disse forløb og samtaler være noget der løbende stiller krav til den professionelles egen evne til ikke at over involvere sig. Balancekunsten er at gøre en forskel og ikke være redder! I mit foredrag vil jeg fortælle om mine personlige erfaringer som mentor gennem 6 år. Et meningsfyldt og spændende arbejde, fuld af forcer – men også faldgruber. Dette foredrag henvender sig til mennesker, der arbejder som mentor, bostøtter, hjemmevejleder. Eller alle professionelle, der arbejder med psykisk skrøbelige klienter.

 

Priser og kontakt

Pris pr. foredrag: 6000 kr + transport aftale.

Ring på telefon 29 82 19 11 eller mail og hør nærmere for mulig aftale og booking:hej@hannekirkegaard.dk

Hanne Kirkegaards erfaring som foredragsholder og underviser

Jeg er en erfaren underviser og foredragsholder (med i alt 15 års erfaring). Jeg kan derfor nemt og meget professionelt skræddersy et specialiseret foredrag til jeres virksomhed, kommune, organisation eller uddannelsesinstitution.

Jeg har stor viden og teoretisk indsigt i mange psykologiske/psykiatriske områder, og kan tilbyde at afholde foredrag/oplæg/temadage om eksempelvis de mest udbredte diagnoser eller et andet relevant område, I har brug for at få undervisning i.

Ring meget gerne 29 82 19 11, så tager vi en snak om jeres ønsker og behov. Eller mail hej@hannekirkegaard.dk

Læs mere om Hanne Kirkegaard HER

Herunder kan du se nogle af de steder, jeg tidligere har holdt mine foredrag

 • FO Aarhus
 • Café Monroe, Kulturhus Aarhus, værested for unge kvinder
 • Kvindelinien FO, daghøjskole for kvinder
 • GALLO Huset, Aarhus, 4 gange.
 • Ung på Linie, Aarhus
 • PS Landsforening, Odense, Aarhus og Sjælland
 • CSL – center for sundhed og livsstil, Randers og Silkeborg
 • Dansk Psykoterapeutforening, 3. gange
 • Aarhus Idrætshøjskole
 • Uldum Højskole, Livsstilslinien
 • Gudum Livsstilshøjskolen, Gudum, Lemvig
 • Fredericia Idrætshøjskole
 • Frederiksværk Bibiotek
 • Åbenrå bibliotek
 • Bedre Psykiatri, Fyn, Vejle, Korsør, Rønne (Bornholm), Silkeborg 2 g. .

 

Familiehøjskolen Skærgården, Herning

 • Randers Kommune, Sundhedscentret
 • Filosofisk Boghandel, Aarhus
 • LMS 3 foredrag
 • Århus Selvhjælpsgrupper, Aarhus
 • Kamstrup A/S, personaleforeningen, Hørning
 • Butterfly Women, – træning kun for kvinder, Viby
 • Christine Centret – Rådgivning for seksuelt misbrugte, Aarhus
 • Ørum bibliotek
 • Aarhus kommune
 • CFD, Glostrup
 • SIND, 3 foredrag
 • Folkeskole i Åbenrå
 • Viborg Bibliotekerne
 • Husum Kirkesogn for medarbejdergruppen
 • Mange oplæg og foredrag i eget regi i min praksis
 • Private virksomheder har booket mig til oplæg, undervisning
 • Bispebjerg-Brønshøj Provsti konvent
 • Røde Kors medarbejdere ved Udrejsecenter Sjælsmark
 • Holstebro Kommune, Biblioteket i Holstebro
 • Og mange flere steder…

Pas på dig selv i kontakten med et personlighedsforstyrret menneske

Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad

Jeg kan ikke redde dig – men jeg kan gøre en forskel!

Dansen om den varme grød

Mit liv som sukkerjunkie!

Sig farvel til din indre jantelov og udlev din livsdrøm

“Livet som pårørende” – et foredrag om de pårørendes vilkår og udfordringer

Hanne Kirkegaard, anbefaling: Den 2. sept. 2021 havde vi besøg af Hanne Kirkegaard: Hun holdt oplæg og gav os sparring på, hvordan vi som ansatte i sognet kan håndtere og passe på os selv og sætte grænser på en god måde over for det stigende antal psykisk syge kirkegængere, der besøger vores kirke og deltager i kirkens arrangementer. Det var et meget fint møde, som vi helt klart kommer til at bruge som grundlag for flere drøftelser og beslutninger på dette vanskelige område. Hannes måde at arbejde sammen med os på gav os alle en fin oplevelse. Helt konkret er vi i Husum Sogn efter beslutning i menighedsrådet gået i gang med at udarbejde en handlingsplan, der gælder mødet med de psykisk sårbare i menigheden. Vi håber, at vores provsti og mange flere vil arbejde fokuseret med området.

 Venlig hilsen, Eva Korntved, Kontaktperson for Husum Sogns Menighedsråd

Ørum Bibliotek havde den 5. september, 2013 besøg af Hanne Kirkegaard, som holdt sit foredrag ”Mit liv som sukkerjunkie”. Det var et meget velbesøgt foredrag, hvilket man som arrangør jo altid er glad for. Hanne fortalte med udgangspunkt i sin egen historie om sukkerafhængighed og om, hvordan man bliver den dårlige vane kvit. Netop hendes personlige vinkel på emnet, gjorde at hun havde forsamlingens udelte opmærksomhed og at spørgelysten efter foredraget var stor. Det var en rigtig god aften!

Lars Jørn Højlund Larsen

Afdelingsleder, Norddjurs Biblioteker

Dit foredrag om overspisning: “Tynde mennesker har ingen problemer” den 3. okt. i Ringsted var så godt og inspirerende fordi jeg for første gang fik sat ord på hvad det er jeg slås med, og hvad jeg har sloges med siden jeg var 10 år!! Det at høre din beskrivelse og se slides`ne gav mig en aha-oplevelse: DET ER JO SÅDAN JEG HAR DET FOR HELVEDE!!!! få fortalt at det reelt er en sygdom, det er ikke kun mig der er mærkelig og bare må tage mig sammen, – nærmest en både lettelse og en… det her kan jeg godt gøre noget ved!! Og så da jeg så dit hæfte: “Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad” som jeg købte straks, tænkte jeg: ja det her kan jeg godt gøre noget ved!!! Det du snakkede om med pragtfulde Thomas Helmigs: “Malaga”, det med at lukke døren til et rum mm., gav mig en idè til noget jeg går og slås med af familierelateret problem, fantastisk! Jamen den aften gav mig redskaber til at komme videre eller ændre noget træls, ideer og løsningsforslag og en aha-oplevelse der batter, 1000 tak Hanne!!! Ha´ det rigtigt godt, og må andre få en dejlig oplevelse sammen med dig!!!

Pernille Jørgensen

Jeg havde en dejlig inspirerende aften ved foredraget den 7. juni 2012. Hanne Kirkegaards ærlighed om sig selv og sit liv var fængslende og rørte mig dybt! Mange folk holder foredrag om emner der ligger dem på sinde, hvilket er godt! Men at stille sig op i en forsamling og åbne op for sin baggrund, sin sjæl, sin spiritualitet, sin frygt, håb og drømme… Det kræver mod, og det er der Hanne Kirkegaard adskiller sig fra mængden, og netop derfor (tror jeg) var der en energi af positivitet og kærlighed i salen som var ganske særlig… Så tak fordi du – Hanne skabte det!! 

Bettina Christensen

ID psykoterapeut stud., ID Academy

Jeg synes, Hanne Kirkegaards oplæg: Jeg kan ikke redde dig -men jeg kan gøre en forskel var interessant og relevant. Hun er en energisk og veltalende oplægsholder, og jeg synes særligt at hendes refleksioner omkring rollen ”midt i mellem” borger og Jobcentret var interessante, ligesom jeg personlig godt kunne lide, at hun var tydelig omkring vigtigheden i at være professionel i rollen som mentor.

Marianne Forsberg

Konsulent, Aarhus Kommune

Hanne Kirkegaards foredrag: “Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad” i Dansk Psykoterapeutforening, Aarhus blev ikke alene fremført med stor faglig indsigt, det blev også leveret med en indtrængende nerve og intensitet, som gjorde, at hendes pointer har været nemme at huske og dermed også lette at overføre til klinisk praksis. På forbilledlig vis fik hun kombineret teorier om fedmens psykologi, men sin store personlige indsigt i emnet, og hun formåede at formidle det, så det blev både levende og nærværende for tilhørerne. Således fik jeg rigtig stort udbytte af oplægget, der også inspirerede til spændende diskussioner, hvor tilhørerne tydeligvis blev særdeles fagligt og personligt engagerende”.

Annemette Bondo Lind, cand. mag

kognitiv terapeut og forsker i stress og psykosomatik

Hanne leverede et meget autentisk, ærligt og livsbekræftende foredrag: ”Sig farvel til din indre jantelov” (28. februar 2013), hvor hun talte med ”hjertet”. Det var så rart at blive mødt af en kærlig kvinde, som selv havde været på en meget hård og lang rejse, og som til sidst er kommet ud på den anden side med overskud til at formidle sin historie. Med sin livserfaring som og sin uddannelse som psykoterapeut har Hanne i den grad TROVÆRDIGHED, og det sætter jeg meget pris på. Hun har også overskud og energi til på en meget indlevende måde at FORSTÅ OG SPØRGE ind til publikums nysgerrige spørgsmål. Sidst men ikke mindst så var det et meget lærerigt, humoristisk og spændende foredrag. En oplevelse som jeg MEGET VARMT vil og kan anbefale til alle som har lyst til at blive klogere på sig selv og andre. Hannes NÆRVÆR er virkeligt livsbekræftende!

Henrik Nymark

Fysioterapeut, coach og personlig træner

Udtalelse fra CFD Glostrup fra den 9. okt. 2019:

Foredraget ”Jeg kan ikke redde dig, men jeg kan gøre en forskel” gav os indblik i foredragsholderens subjektive oplevelser og erfaringer med arbejdet som mentor for en gruppe borgere i Aarhus Kommune. Undervejs blev vi mødt af problemstillinger, moraler og dilemmaer, som de forskellige cases i oplægget lagde op til. Selvom vi primært beskæftigede os med hjemmevejlednings opgaver indenfor døveområdet, fik vi bekræftet og bevidstgjort, at uanset hvilken tilhørsforhold vi har til kommune, borger (døv som hørende), arbejdsplads m.v., har vi de samme udfordringer og problematikker som professionel.

Oplægget gav endvidere stof til eftertanke og anledning til at forfølge og diskutere faglige emner og nøglebegreber som relationsarbejde, anerkendende positiv tilgang, medlidenhed og medfølelse, trekanten (ofrer-krænker-frelser), magteløshed og grænser som professionel.

Et oplæg vi varmt kan anbefale.

Med venlig hilsen – Jesper Rivera Ditlevsen
Konstitureret virksomhedslede

 

Jeg siger tak for et godt foredrag: Jeg kan ikke redde dig -men jeg kan gøre en forskel, som på en meget praksisnær måde beskriver og dokumenterede kompleksiteten og mangfoldigheden i det at være mentor. Samtidigt synliggjorde dit oplæg også værdien og nødvendigheden af, at der bliver udarbejdet klare trepartsaftaler og målsætninger mellem mentee, mentor og Jobcenter. Det er tydeligt, atdu har et dybtfølt engagement i mentorrollen, som bliver kompetent understøttet af dine faglige kompetencer.

Jan Johansen

Koordinator/Virksomhedskonsulent, Aarhus Kommune

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk