Vælg en side

 

“Tynde mennesker har ingen problemer” – foredrag om psykologisk betinget overvægt og overspisning.

 

”Tynde mennesker har ingen problemer” er den ironiske titel på foredraget, fordi sætningen illustrerer den typiske følelse og tankegang, som mange der lider af overspisning og overvægt kan identificere sig med. Mad som følelsesmæssig trøster samt overspisning bliver i mange menneskers tilfælde grundlagt i teenageårene som en måde at dulme følelsesmæssigt ubehag på.

Overspisninger, når personen er ked af det, når følelsen af ensomhed rammer. Overspisninger – når usikkerheden rammer og længslen efter opmærksomhed og indre accept fylder alt.

Når det af individuelle grunde kan være svært at være den man er inderst inde, eller man er bange for at udfolde sin egen kraft og i stedet lukker ned, så opstår der ofte et tomrum, som for nogen forveksles med sult efter mad. 

I foredraget får du:

 • Kendskab til den diagnostiske spiseforstyrrelse BED (Binge Eating Disorder) – på dansk kalder vi den overspisning. Hvad definerer overspisning?
 • Årsagsforklaringer og symptomer/udtryk.
 • Hvorfor terapi er den bedste ”kur” i forhold til overspisning.
 • Min erfaring med det terapeutiske arbejde med spiseforstyrrede klienter.
 • Eksempler på øvelser og metoder, som har hjulpet og støttet klienter med tvangsmæssig overspisning i min praksis.
 • Kendskab til, hvordan jeg i mit arbejde hjælper mennesker, der lider af BED/overspisning med at overvinde overspisnings-mønstre og skabe nye handlemåder og tanker i at støtte sig selv.
 • Mine råd og sparring til, hvordan man forholder sig til en person, der lider af overspisning. Kontakten, samtalen og hvordan man som pårørende støtter bedst.

Foredraget henvender sig til:

 • Dig, som er i tvivl om, hvorvidt du er overspiser og har brug for at vide og lære mere samt høre om, hvad terapi kan tilbyde i forhold til spiseforstyrrelsen overspisning
 • Dig, som er fagligt i berøring med spiseforstyrrede klienter. Du er måske læge, sygeplejerske, ernærings- og sundhedsfaglig person, psykoterapeut eller psykolog. Du har brug for at blive klogere på, hvad denne relativt ukendte spiseforstyrrelse handler om, og ønsker bedre at kunne forstå mennesker med overspisning.
 • Dig, som er psykoterapeut eller psykologi studerende, og som har brug for at udbygge din viden om overspisning samt høre om, hvordan du på sigt kan arbejde med den type klienter i din egen praksis.
 • Dig, som arbejder lønnet/ulønnet i en forening, gruppe eller organisation, og er vant til at møde mange forskellige mennesker, herunder overspisere. Derfor har du brug for at vide mere om den gruppe af spiseforstyrrede.

Foredragets varighed: 2 timer inklusiv dialog, spørgsmål og fælles diskussion samt kort pause.

Pris: 6000 kr  + kørselsgodtgørelse eller tog/bus samt udgift til evt. færge. Overnatning hotel ved kørsel af mere end 150 km tur/retur fra hjemmeadresse i Aarhus.

Foredraget kan tilbydes både i dagtimerne og om aftenen.

Vigtig info: Der er 14 dages aflysnings frist. Aflyses foredraget indenfor 14 dage før aftalt dato, er arrangør forpligtet til at betale den aftalte pris for foredraget.

Mail hej@hannekirkegaard.dk eller ring til Hanne på telefon 29821911 og aftal nærmere for mulig aftale og booking.

Hanne har stor viden og teoretisk indsigt i mange psykologiske/psykiatriske områder, og kan tilbyde 12 unikke udarbejdede foredrag. Disse er afholdt foredrag siden 2007. Alle foredrag er omtalt i de røde bokse herunder. Tag meget gerne kontakt, så tager vi en snak om jeres ønsker og behov.

Ved aftale af Mini temadage og heldags undervisning skal den samlede pris aftales særskilt.

I en tæt relation til et menneske med en personlighedsforstyrrelse - hvorfor kan det være svært?

”Hvorfor går du ikke bare?” – et foredrag om personlighedsforstyrrelser og psykisk vold.

“Livet som pårørende” – et foredrag om de pårørendes vilkår og udfordringer

“Tynde mennesker har ingen problemer” – foredrag om psykologisk betinget overvægt og overspisning.

Dansen om den varme grød

Jeg kan ikke redde dig, men jeg kan gøre en forskel

MINI Temadag om personlighedsforstyrrelser.

De psykologiske reaktionsmønstre for personligt ramte og deres pårørende efter en ulykke/krise.

I kontakt med psykisk syge mennesker – hvorfor er det svært at sætte grænser i de kirkelige rum?

En spiseforstyrrelse er en snylter, der langsomt ødelægger din trivsel og hverdag.

Sig farvel til din indre jantelov og udlev din livsdrøm som selvstændig

Lecture in English: Couple therapy in practise

Hvad siger andre om netop dette foredrag?

Hej Hanne. Tak for spændende foredrag igår. Det der rykkede meget for mig var at hører om de forskellige lag der skal arbejdes med, for at kunne finde løsninger på ens overspisning. Jeg blev meget berørt i starten, da det at få det Visual serveret gjorde noget inde i mig. Det at læse tingene var hårdt, for så skulle jeg på en eller anden måde forholde mig til det. God kombination med teori og praksisfortælling.
Maibritt Schmidt

“Tak for et berigende foredrag 27/1-17 dejligt med den personlige vinkling som gjorde at man (jeg) kunne relatere meget bedre, end hvis det kun havde bestået af teorier. Dejlig hjertevarm oplevelse og jeg gik hjem med stof til eftertanke.”
Thuri Bering Johansen
“Kære Hanne! Tusind Tak igen for dit inspirerende, alvorlige og morsomme foredrag 24.11.16 “Tynde mennesker har ingen problemer”. Du fortalte levende om mine tanker set indefra – vildt at opleve! Tak for gavnlig og professionel mentorstøtte fra dig. Glæder mig til at vokse til mit “nye jeg” i 2017 med dig ved min side. Rigtig godt Nytår!”
Kh Dorte Slot Nielsen
“Tynde mennesker har ingen problemer var virkelig et interessant oplæg, der satte en masse tanker i gang i mig. Tusind tak fordi jeg måtte deltage.”
Michaela HB
“Et godt foredrag, hvor man forstår hvilke mekanismer der sættes igang omkring overspisning. Kan varmt anbefales.”
Anette Viland Guldfeldt
“Hanne er en meget kompetent og dygtig formidler. Man kan mærke hende gennem hendes foredrag og mærke hun er 100% engageret. Hanne brænder for at formidle dette område og man kan mærke hun har så meget viden hun gerne vil ud med. Hanne har for mig at se den helt rigtige baggrund til at hjælpe mennesker ud af overspisnings problematikker. De foredrag jeg været til med Hanne, har jeg gået derfra med masser af konkret viden og handleredskaber.”
Ulla Lindholm Pedersen
“Tusind tak til dig, Hanne, for at holde et fremragende foredrag under LFS (Landsforeningen For Spiseforstyrrede & pårørende) d. 6. april 2017! Du fortalte både levende og proffesionelt om BED – du kom hele vejen rundt om “emnet”. At du både har personlig erfaring med BED OG dit proffessionelle arbejde er en kæmpe styrke, der gør, at du rammer publikum og trænger ind. Ingen tvivl om at du gør en forskel for mange og hjælper dem ud af madhelvedet!”
Stor ros til dig fra Mille Eigard Andersen, formand LFS.

Kære Hanne. Tak for et hjertevarmt og lærerigt foredrag i går aftes på Åby Bibliotek. Jeg var træt i går og overvejede at ikke komme, men jeg er glad for jeg deltog. Du forklarede på en rolig og letforståelig måde, hvad BED/overspisning er og hvilke psykologiske faktorer der er i spil og at det ikke bare handler om at tage sig sammen!
At høre Jettes historie gjorde det hele meget nærværende og jeg tror mange kunne spejle sig det hun fortalte om de følelsesmæssige udfordringer, der havde igangsat hendes overspisning.
Og så var det rigtig dejligt at du fortalte om værktøjer til at komme ud af overspisningen og at du også sammen med Jette forklarede hvordan hendes forløb ud af overspisningen var forløbet.
Alt i alt et super godt foredrag og en god aften og jeg kan anbefale alle, der overvejer at søge hjælp, at kontakte dig.

Kh Anni Kruse

Hanne Kirkegaards oplæg: “Tynde mennesker har ingen problemer” i Dansk Psykoterapeutforening, Aarhus blev ikke alene fremført med stor faglig indsigt, det blev også leveret med en indtrængende nerve og intensitet, som gjorde, at hendes pointer har været nemme at huske og dermed også lette at overføre til klinisk praksis. På forbilledlig vis fik hun kombineret teorier om fedmens psykologi, men sin store personlige indsigt i emnet, og hun formåede at formidle det, så det blev både levende og nærværende for tilhørerne. Således fik jeg rigtig stort udbytte af oplægget, der også inspirerede til spændende diskussioner, hvor tilhørerne tydeligvis blev særdeles fagligt og personligt engagerende”.

Annemette Bondo Lind, cand. mag, kognitiv terapeut og forsker i stress og psykosomatik

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk