Vælg en side

Gruppeterapi / Gruppeforløb

Gruppeforløb: Overspisning og sukkertrang

Et gruppeforløb hos mig henvender sig til dig, der ønsker at blive klogere på sig selv og de psykologiske årsager, der er i spil, når du i mindre eller større grad bruger mad og søde sager til at dulme følelsesmæssige problematikker.

Følelsesmæssige savn, ubehag eller mindreværd forveksles af mange mennesker som en rastløs sult eller følelsesmæssig tomhed i kroppen. Når man vænner sig til at ”lægge låg” på sine følelser ved at spise er problemet, at maden forhindrer én i at mærke de virkelige og ægte følelsesmæssige behov.

Jeg har gennem de sidste 8 år som selvstændig haft mange individuelle terapiforløb for mennesker, der bruger mad til at dulme ubehag på en følelsesmæssig måde. I den tid har jeg både mødt mennesker, som var overvægtige og andre der var normalvægtige. Det der går igen som fællesnævner er, at jeg under forløbet har kunnet observere stor sammenhæng mellem overspisning (af og til overvægt) /sukkertrang  – også personens manglende overskud, træthed, lavt energi, tristhed og lavt selvværd.

I DK findes der en lang række mennesker, som spiser langt mere end de har behov for – ikke blot fordi, de er glad for mad, men fordi maden/sukkeret giver dem ro og dulmer følelsesmæssigt ubehag. Er du én af mennesker har du ikke brug for at få at vide, at ”du skal tage sig sammen”, eller: ”Du kan da bare holde op med at spise”. Velmenende råd og ubetænksom uvidenhed er det sidste, du har brug for.

Tværtimod har du måske brug for at deltage i et respektfuldt fællesskab, hvor du

 • Èn gang for alle finder løsningen bag evt. overvægt og/eller din følelsesmæssige måder at bruge maden på i dit liv
 • Får større viden og indsigt om problematikken psykologisk overvægt, overspisning og sukkerafhængighed
 • I et gruppeforløb opnår ekstra gå på mod og støtte med ligesindede
 • Får mulighed for at udveksle nye værdifulde synsvinkler og handlemåder til indbyrdes udbytte og glæde
 • På sigt opnår større livsglæde og overskud i hverdagen til glæde for den enkelte

Gruppeforløbet er for dig, der

 • Bruger mad som trøst
 • Er overvægtig (og er overspiser) eller bare normalvægtig – men kender til det at overspise
 • Er afhængig af sukker/ slik/ sodavand
 • Har brug for nye vinkler, inputs og alternative handleredskaber i stedet for at trøste dig med mad og sukker
 • Trænger til at tale med andre, som er ”i samme båd”
 • Har lyst til åbent at fortælle om de følelser, der får dig til at overspise
 • Har brug for at blive klogere på dig selv og egne spisemønstre
 • Ønsker spændende øvelser, der gør dig mere bevidst om dine spisemønstre

Gruppeforløbet indeholder følgende

 • Teoretisk undervisning, der giver dig al den viden du har brug for, for at knække koden.
 • Spændende øvelser, der gør, at du får teorien helt ind under huden.
 • Gruppeforløbet vil også inddrage fælles gåture samt mindfullness.
 • Inspirerende debat og erfaringsudveksling i gruppen, som hjælper alle til at opleve, at de ikke er alene med de negative spisevaner.
 • Individuel sparring fra mig, hvor jeg skaber en rummelig og tillidsfuld stemning, hvor det er trygt for alle at dele oplevelser, tanker og følelser med gruppen.
 • Jeg har som gruppeleder ansvaret for den enkeltes forløb, og sikrer samtidig en omsorgsfuld og konstruktiv udveksling mellem gruppedeltagerne.

I foråret 2019 tilbyder jeg igen et gruppeterapeutisk forløb. Denne gang et sent eftermiddags/aften hold, der foregår på onsdage fra 16.30-18.30. Det foregår I min klinik på Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj. du kan se i boksen til højre kommende datoer og uger.

 

Er du interesseret i at blive skrevet op til et kommende gruppeforløb, så kan du maile mig: hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911.

 

Gruppeterapi: Forløbet er over 6 gange og koster 3999 kr. skal være betalt senest 4. feb. 2019

 

EARLY BIRD TILBUD:

 

Betal inden 25 januar 2019 og få forløbet til: 2999 kr.

Du får 6 møde gange + en indledende telefonisk individuel samtale + 1 ekstra møde opfølgning efter at forløbet har været afsluttet i 2. mdr. Du får også dit eget materiale med viden og øvelser. Samt adgang til gruppens egen lukkede Facebook gruppe, hvor der løbende kan gives sparring og opbakning.

 

Der indbetales forud for opstart af gruppeterapi på min konto.

Bankoplysninger: Overførsel til Nordea Bank Reg.nr. 1981 og kontonummer: 3495648140 eller MOBILEPAY 29821911

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg gør opmærksom på, at du ved køb af gruppeforløb, ikke senere kan få refunderet betaling delvis eller helt for eventuelle afbud eller selvvalgte udeblivelser.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Datoer for kommende gruppeforløb. Forår 2019:

Dage: Onsdage/ 6 møde gange. Kl  16.30-18.30. Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

Kommende datoer og uger:

 1. mødegang, uge 6: den 6. feb. 2019
 2. mødegang, uge 8: den 20. feb. 2019
 3. mødegang, uge 10: den 6. marts. 2019
 4. mødegang, uge 12: den 20. marts. 2019
 5. mødegang, uge 14: den 3. april. 2019

Uge 16: Påskeferie

6. mødegang, uge 17: den 24. april. 2019

Gruppeterapi: Forløbet er over 6 gange og koster 3999 kr. skal være betalt senest 4. feb. 2019

EARLY BIRD TILBUD:

Betal inden 25 januar 2019 og få forløbet til: 2999 kr.

Bankoplysninger: Overførsel til Nordea Bank Reg.nr. 1981 og kontonummer: 3495648140 eller MOBILEPAY 29821911

Dansk Psykoterapeutforening

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og LFS (Landsforeningen For Spiseforstyrrede & pårørende). I LFS.dk er jeg ligeledes officiel sponsor for foreningen.

Dansk Psykoterapeutforening er dit kvalitetsstempel. I dag er det således, at der ikke er statslige regler for, hvornår en person må kalde sig for psykoterapeut. Det betyder, at alle og enhver med ingen eller kun lidt uddannelse uhindret kan sætte et skilt på døren og tage imod klienter. Derfor er mit medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening også et kvalitetsstempel. Jeg lever som medlem op til en række kriterier om uddannelse og erfaring for at få lov til at kalde mig Psykoterapeut MPF. Denne beskyttede titel er DIN garanti for, at jeg har de kompetencer, der skal til for at give den rigtige hjælp og behandling.

Hvad udtaler andre, der har fulgt gruppeterapi?

Anne Mic 48 år har deltaget i Hanne Kirkegaards gruppeterapeutiske forløb: Slip overspisning og sukkertrang i foråret 2017:
Hvilke udfordringer stod du med, da du henvendte dig til Hanne i forhold til at opstarte et gruppeterapeutisk forløb?

Jeg arbejdede som pædagog i et psykisk og fysisk dårligt arbejdsmiljø, der havde aktiveret min spiseforstyrrelse, overspisning. Jeg brugte mad, særligt søde sager, kage, is og chokolade. Til stressreducering og til at få en total oplevelse af afslapning og ro.Jeg overspiste flere gange om dagen i mad og søde sager og have taget 40 kg på i løbet af 1,5 år.Jeg var stresset, trist, frustreret og følte mig meget alene med min overspisning. Jeg var begyndt at isolere mig og mit arbejde fyldte hele mit liv.
Hvad var årsagen til for, at du valgte Hannes gruppeterapeutiske forløb?Jeg kendte Hanne fra et terapi forløb. Hanne har været en fast støtte, som har guidet mig igennem så jeg er kommet ud på den anden side som et andet menneske. Hanne har lært mig, at jeg er stærk og givet mig troen på jeg kan klare mig igennem alle forhindringer på min vej.

Hvordan har gruppe forløbet været? Levede gruppeterapiforløbets indhold op til dine forventninger?Jeg har haft uvurderlig gavn af gruppeterapiforløbet. Hanne`s indsigtsfulde refleksioner og tillidsvækkende håndtering af forløbet har betydet alt for mig. Hanne er et utroligt sødt og empatisk menneske, som blot i kraft af hendes person, giver en umiddelbar tryghed. Jeg har fra første møde med Hanne følt, at jeg kunne tale åbent og ærligt og har med det samme følt mig lyttet til og forstået.
Hanne er meget bevidst om, at det er forskellige mennesker hun arbejder med, og dermed indretter hun terapien, så den passer perfekt til den enkelte person.

Hvad er resultatet nu? Hvor er du landet med dine problematikker i dag?Gruppen terapien har gjort at jeg for første gang i mit liv ikke føler mig alene med min spiseforstyrrelse. Jeg har lært at rumme og acceptere mine følelser. Fået redskaber til at kunne arbejde videre med at håndtere udfordrende situationer. Jeg har ingen overspisninger og føler mig fri og uafhængig. Jeg har fået overskud til at træne og være social igen. Nænsomt og langsomt tog Hanne mig med på en rejse tilbage til barndommen. Min livshistorie viklede sig ud som et garnnøgle der var forkludret. Vi fik sammen set på, hvorfor det i mit arbejdsliv bliver så belastende for mig, at jeg bliver syg af det. Jeg forstår nu bedre, at navigere og handle i både mit private og arbejdsliv. Jeg er nu bevidst om de indre konflikter jeg har med mig selv.Jeg har i gruppeterapiforløbet tabt 14 kg. Jeg har det rigtig godt og vælger bare i langt højere grad, hvad jeg vil og ikke vil.

Vil du anbefale andre at opstarte i gruppeforløb ved Hanne, og i givet fald hvorfor?Jeg kan på det varmeste anbefale et gruppeforløb hos Hanne. Og jeg vil ikke være i tvivl om at det er Hanne jeg vil vende tilbage til, hvis jeg skulle få brug for det. De ting jeg har lært i gruppeterapien bruger jeg hver dag. I Hanne`s gruppeforløb er der virkelig rum og mulighed for at mærke sig selv. Hanne`s professionelle, lyttende og omsorgsfulde måde at agere på som leder af gruppen, har været udviklende og udfordrende at deltage i.Det kan være både svært, sorgfuldt og befriende sjovt at arbejde med det der er allersværest i et gruppeforløb hos Hanne. Dette gruppeforløb har ændret mit liv.

Anne Mic, 48 år

Jeg har deltaget i et gruppeforløb om overspisning hos Hanne og jeg kom ikke med store forventninger, men oplevede et afslappet og trygt forløb, hvor der var stor åbenhed og fortrolighed i gruppen og Hanne gav små fif/ideer og værktøjer som vi kunne arbejde videre med, gruppen var på 3 pers. Og det var fint for mig. Jeg vil gerne anbefale Hanne til andre.
Laila

På dette kursus er vi alle blevet ikke bare hørt, men også lyttet til. Jeg har fået utrolig meget ud af mine medkursisters input. Selve kurset har været en rigtig “øje-åbner”, så nu ved jeg meget mere om, hvilke mekanismer min hjerne og krop fungerer under.
Marianne Rosell

Da jeg begyndte på holdet var jeg frustreret over at jeg ikke kunne gennemføre et vægttab. Jeg vidste jo nok om mad og motion for at kunne tabe mig. – Jeg havde slet ikke fået det psykologiske aspekt i vægttab med. Men det har jeg nu! Efter to sæsoner på Hannes kursus har jeg lært meget om mig selv og min situation. Jeg ved nu i langt højere grad hvorfor jeg er overvægtig og hvad jeg skal arbejde med for at nå mit mål. Det væsentligste jeg har lært, er at varigt vægttab ikke kun er betinget sund mad og motion, man skal have sit “hoved” med. Hanne er nærværende, inspirerende og hun ved hvad hun snakker om. Jeg ville ikke have været foruden dette kursus.
Anonym

Jeg har deltaget i et gruppeforeløb hos Hanne , der hedder “ Overspisning og sukkertrang”. Overspisning har fulgt mig i snart 40 år , så det var en god ven , som jeg nu ville sige farvel til . Med lidt sommerfugle i maven mødte jeg op første gang , hvilket var helt unødvendigt , da jeg blev modtaget med åbne arme af Hanne. Følte straks at her var der trygt og rart. Forløbet har været en god blanding af teoretisk undervisning , øvelser som underbyggede teorierne, erfaringsudvekslinger os deltager imellem ikke mindst på vor ” walk and talk” – styret af Hanne med kompetent og kærlig hånd. Vi var en lille gruppe på 4 , hvilket var utrolig dejligt, da det gav masser af plads til hver enkelt. Jeg er meget overrasket over , hvor meget det gav at være i en gruppe. De øvrige deltageres historier/problematikker gav mig meget. Der var fra første sekund en skøn følelse af, at her bliver jeg hørt og forstået, da vi alle havde de samme “udfordringer” . Det var let at åbne op og være helt ærlig omkring sig selv, hvilket skyldes de øvrige deltager og ikke mindst Hannes kyndige og omsorgsfulde væremåde. Jeg har tidligere adskillige gange prøvet at “knække koden” til min overspisning , men for første gang føler jeg , at jeg er så stærk , at jeg ikke mere vil lade mig styre af maden. Jeg ser lyst på fremtiden og skulle jeg mod al forventning blive “slået ud af kurs” , så ved jeg at Hanne vil være parat til at hjælpe. Kurset kan varmt anbefales
Jane

Kurset hos Hanne lærte mig at se på nogle sider af mig selv, som jeg måske godt var klar over fandtes, men som jeg ikke havde været så god til selv at udforske.
Hun stillede de rigtige spørgsmål, der lagde op til refleksion hos mig og de andre kursusdeltagere.
Det lå mig derfor heller ikke fjernt for at kontakte Hanne, da jeg senere fik nogle problemer, jeg gerne ville have individuel terapi til. Hun er imødekommende, lyttende og støttende.
 Hvis jeg på et tidspunkt får brug for individuel terapi igen, ved jeg godt, hvem jeg ringer til.
Anonym

Lone 41 år har deltaget i gruppeterapi forløb forår 2017: Slip overspisning og sukkertrang v. Hanne Kirkegaard

Hvilke udfordringer stod du med, da du henvendte dig til Hanne i forhold til at opstarte et gruppeterapeutisk forløb?

Jeg kontaktede Hanne med udfordringer omkring at maden havde taget magten over mit liv. Jeg tænkte konstant på mad og spiste konstant mad. Blev ved med at tage på, selvom jeg ikke ville og ville bare gerne have et naturligt forhold til mad.

Hvad var årsagen til for, at du valgte Hannes gruppeterapeutiske forløb?

Jeg har prøvet rigtig mange ting, for at få hjælp og styr på min mad, online kurser, psykologer, psykoterapeuter, diætister, men jeg har ikke kunnet finde det, som kunne hjælpe mig. Jeg fandt tilfældigt over Hannes forløb på facebook og tænkte at det måske kunne være noget. Men gik lige i tænkeboks i et par mdr. før jeg sagde ja.

Hvordan har gruppe forløbet været? Levede gruppeterapiforløbets indhold op til dine forventninger? Og hvorfor?

Gruppeforløbet har levet op til mine forventninger.

Jeg har nogle gange tænkt, at det var nogle sjove, og underlige ting, vi skulle igennem. Men det har været det værd, da jeg i dag ikke har samme fokus på mad, som før. Noget virker for nogle og andet for andre, så derfor tror jeg forskelligheden er vigtig.

Hvad er resultatet nu? Hvor er du landet med dine problematikker i dag?

Jeg har i dag ikke samme trælse fokus på mad hele tiden, som før. Det ligger stadig i baghovedet, men ikke længere, så det er det primære i mit liv længere. Jeg kan til tider undre mig over, at jeg nu kan gå i lang tid uden at spise, eller tænke på mad, i forhold til før. Men det er så dejligt.

Hvor jeg før spiste på enhver følelse, god eller dårlig, registrerer jeg den i dag og gemmer den ikke væk med mad. Stor forandring i forhold til før.

Vil du anbefale andre at opstarte i gruppeforløb ved Hanne, og i givet fald hvorfor?

Jeg kan ikke sige konkret hvad det er, som har gjort forskellen hos mig. Men jeg tror en stor del af det, skyldes at man er i en gruppe sammen med andre, som har samme eller lignede problematikker. Det var en lettelse at kunne fortælle om mine tanker og vaner og ikke være bange for at ikke at kunne blive forstået. At åbne sig over for andre ”almindelige” mennesker og ikke psykologer/terapeuter, som jeg har gjort før. Jeg har aldrig fortalt mine venner omkring mad problematikken, da jeg var bange for deres reaktion. Så derfor kan jeg klart anbefale gruppeforløbet hos Hanne.

Lone 41 år

Kære læser. Igennem en længere årrække har jeg langsomt fået opbygget en overvægt og et usundt afhængighedsforhold til mad. For mig har det været en kæmpe personlig rejse at deltage i gruppeforløbet “Overspisning og Sukkertrang” – under kærlig vejledning af Hanne. Vi var fire personer med vidt forkellige baggrunde, men alligevel med så meget til fælles – ude af stand til at ‘se skoven for bare træer’… Vi har sammen kæmpet for at bryde dårlige vaner og mønstre, vi opnåede et stærk fællesskab men en enorm respekt for hinandens følelser og skam – ja, man skammer sig sgu’ over sit misbrug! Derfor er det virkelig en befrielse med et lukket forum hvor man møder forståelse, vejledning og ingen løftede pegefingre! Jeg har fået øjnene op for, at jeg ikke taber, hvis jeg ikke har forståelse for hvad min sjæl hungrer efter. Det er en hård, meget lærerig proces – men fantastisk når man begynder at se sammenhængen og forstå sit forhold til mad/sukker. Jeg giver hermed mine varmeste anbefalinger til Hanne og under jer derude et rigtig godt forløb – kast jer ud i det (i vil ikke fortryde!)
Susanne

For hver gang vi mødtes fik jeg øjnene op for noget nyt vedrørende mig selv. Hver gang gik jeg forbavset, men også lettet hjem, idet jeg nu vidste, hvad jeg skulle arbejde med og hen imod. Kurset har virkelig været en øjenåbner. Det er rart at være i samme båd som andre, og at man ikke står alene med et problem.
Marianne Gadegaard

Et afvekslende forløb, som kommer omkring mange forskellige aspekter af problemet sukkerafhængighed

“Hos Hanne har jeg oplevet et frirum hvor der er plads til alle. Alle får tale tid og hun lytter til det man siger. Jeg har fået mange redskaber, som jeg kan bruge både i svære situationer og til at give et extra positivt fokus på hverdagen.”
– Jackie

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This