Hvorfor….”Tynde mennesker har ingen problemer”?

Tynde mennesker har ingen problemer – Er det en joke eller alvorligt ment??

Kan det virkelig passe, at tynde mennesker ingen problemer har? Det var jeg personligt overbevist om i mange år. Hvis der findes en konkurrence i vægttab, så burde jeg bære titlen: “Verdensmester i at tabe sig”! Tanken om at tynde mennesker ingen problemer har, var i årevis mit daglige fadervor. Jeg har tabt 140 kg. Dog ikke på én gang, men hvis jeg tæller alle de samlede vægttab sammen gennem de sidste 25 år af mit liv, så har jeg.

I mange, år var det at være tynd for mig ensbetydende med en uopnåelig drømmeagtig tilstand af fuldendt perfektion. Tynd var for mig ensbetydende med et problemløst liv! Gennem flere års arbejde med mig selv ved jeg nu, at alle problemer ikke nødvendigvis forsvinder, når man rammer en bestemt vægt eller opnår en særlig materiel status. Jeg ved ligeledes, at livet altid vil indeholde udfordringer, men også en lang række selvvalgte muligheder.

Jeg har siden 2007 mødt mange mennesker til mine foredrag og kurser samt i terapisessions, som griner indforstået, når jeg siger den både humoristiske og alvorsmente sætning: ”Tynde mennesker har ingen problemer”! Hvorfor mon? Dels fordi de overvægtige genkender deres egne tanker i sætningen, men jeg tror også det skyldes, at medierne og samfundet i høj grad værd- og højtsætter de tynde mennesker langt mere end de overvægtige. Det underbygges af en undersøgelse fra organisationen Lederne i 2012, hvor hver tredje leder i nogen grad vil undgå at tilbyde et job til en markant overvægtig. Der er en stærk nedvurderende stigmatisering af de overvægtige i vores i dansk erhvervsliv. Overvægt signalerer ikke succes, intelligens og kontrol ifølge dem, og derfor gider de ikke ansætte dem.

Min tagline: ”Tynde mennesker har ingen problemer” er som sagt ment som en alvorlig og en humoristisk påstand, fordi den i mange år var mit daglige fadervor. Mantraet illustrerer imidlertid den typiske følelse og tankegang, som mange overvægtige bærer rundt på. ”Hvis blot jeg taber mig – bliver jeg helt sikker så meget mere lykkelig”!

Jeg tror det skyldes, at mange kender til det, at have nogle idealiserede forestillinger om at være en anden, end den man i virkeligheden er. ”Tynde mennesker har ingen problemer” er blot et eksempel på en overvægtig persons flugttanke væk fra at være sig selv lige nu og her!

Det kan sammenlignes med personer, som tænker tanker om deres liv som fx: ”Når blot jeg får den helt rigtige kæreste, bliver jeg mere lykkelig” eller: ”Når jeg skifter arbejde, bliver alting meget bedre”. Eller hvad med tanken: ”Når jeg blot tjener lidt flere penge, så er alle mine problemer helt sikkert løst!

Ligger lykken og det problemløse i fremtiden? Eller er der en mulighed for at være tilfreds med sig selv og sit liv lige nu og her? Ja, det er der! Gennem min mangeårige personlige udvikling og faglige erfaring ved jeg nu, at lykken og accepten af mit liv ikke forudsætter en bestemt vægt eller en særlig materiel status. Jeg ved dog med sikkerhed, at livet altid vil indeholde udfordringer men også en lang række muligheder og valg. Af og til har vi brug for hjælp til at få øje på alle de muligheder og potentialer, som ligger foran én eller sparring til at skifte spor i livet. Måske er du kørt fast i dit liv og har brug for at få vendt dine tanker og arbejdet med vigtige livs temaer eller sårbare problematikker. Jeg giver dig mulighed for at vælge den sparring, som passer til dig!

Kærlig hilsen

Hanne Kirkegaard

Dansk Psykoterapeutforening

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og LFS (Landsforeningen For Spiseforstyrrede & pårørende). I LFS.dk er jeg ligeledes officiel sponsor for foreningen.

Dansk Psykoterapeutforening er dit kvalitetsstempel. I dag er det således, at der ikke er statslige regler for, hvornår en person må kalde sig for psykoterapeut. Det betyder, at alle og enhver med ingen eller kun lidt uddannelse uhindret kan sætte et skilt på døren og tage imod klienter. Derfor er mit medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening også et kvalitetsstempel. Jeg lever som medlem op til en række kriterier om uddannelse og erfaring for at få lov til at kalde mig Psykoterapeut MPF. Denne beskyttede titel er DIN garanti for, at jeg har de kompetencer, der skal til for at give den rigtige hjælp og behandling.

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk - Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

Terapi, gruppeforløb og udvalgte foredrag foregår på adressen: Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj
Terapi, gruppeforløb og udvalgte foredrag foregår på adressen: Elkjærvej 36, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

”Følelser er som faldskærme – de virker bedst, år de er udfoldet”.

"Jeg vil gerne hjælpe dig til udfolde de følelser, som fylder I dig – uanset om de er positive eller negative!"

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, gruppeleder og foredragsholder.

Psykoterapeut Hanne Kirkegaard Freebie

FREEBIE

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag straks:

MIN GRATIS GUIDE - 7 forandringstrin: Terapi før kur - Bliv bevidst - Rum dine følelser - slip dine overspisninger.

 

INKL. GRATIS FOREDRAGSBILLET til en af mine 6 foredrag.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk