Jeg kan ikke redde dig men jeg kan gøre en forskel!

Jeg har været tilknyttet Aarhus Kommune som ekstern mentor (freelancer) siden februar 2012, først I projekt “Unge på vej” og siden I projekt: “Brug for alle”, samt I fleksafdelingen /udviklingsprojektet samt ressourceforløbsenheden. Forinden min freelance tilknytning har jeg yderligere to års mentorerfaring fra Aarhus Akademi og Højskolen på Kalø.

På baggrund af min 6 årige mentorerfaring har jeg udarbejdet et foredrag, som henvender sig til Jobcentre, kommunale projekter, bostøtte-enheder, Social og Sundhedsskoler, Pædagogisk Seminarium som kan have interesse i at høre om mine praktiske erfaringer som mentor.

Foredraget: Jeg kan ikke redde dig men jeg kan gøre en forskel! Læs med herunder om indholdet:

I mit arbejde med mennesker der er hårdt ramt i eksistensen, har store tilknytnings- og personlighedsforstyrrelser, senfølger af seksuelle overgreb samt psykiatriske diagnoser er kontakten, forløbene og samtalerne noget der, til stadighed, stiller krav til min egen evne til ikke at overinvolvere mig og falde i fælden med at føle trang til at ”redde” dem alle sammen.

I mit foredrag vil jeg fortælle om et meningsfyldt smukt og spændende arbejde, dets forcer – men også dets faldgruber, jeg som mentor skal være opmærksom på. På baggrund af mine praktiske erfaringer som mentor vil jeg frembringe og belyse nogle af følgende problematikker:

 • Hvordan jeg møder personen lige der, hvor han/hun er i den situation, som fylder allermest
 • Hvordan jeg opbygger en tillidsfuld relation
 • Hvordan jeg bakker den enkelte op via nærvær og støttende samtaler samt ressource opbygning
 • Hvordan min tålmodighed udfordres I arbejdet med borgene, navlig når mange afbud og “sjove undskyldninger” ofte er på banen
 • Hvorfor stabilitet og tilgængelighed for borgerne er vigtigt, også navnlig når deres mønster er ustabilitet og impulsivitet
 • Hvordan jeg håndterer borgere med “offer-struktur” og det er “kommunens-skyld-mønster”!

Faldbruber:

 • Hvordan det er “farligt” at tro, at jeg kan “redde” borgeren – men derimod hvile i troen på at jeg kan gøre en lille, mellem og nogen gange stor forskel.
 • Hvordan jeg bevarer egne grænser, sætter grænser I arbejdet med grænseløse borgere?
 • Hvordan jeg håndterer selvmordstruede borgere?
 • Hvordan jeg håndterer min egen magtesløshed? (Vigtigheden af egen supervision)

 To case historier

 • “En der endte skidt”…
 • “En der endte godt”….
 • Og hvorfor jeg mener begge forløb uanset afslutninger er et godt udført arbejde som mentor!

Indlagt i foredragstiden er også et reflekterende tremands gruppe arbejde, hvor I på baggrund af to fremlagte cases diskuterer relevante moralske og etiske dilemmaer.

Tid: to timer inkl. en mindre pause.

Pris: 5000 kr + transport.

Kontakt og bookingHej@hannekirkegaard.dk eller mobil 29821911

Tynde mennesker har ingen problemer

Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad

Jeg kan ikke redde dig – men jeg kan gøre en forskel!

Dansen om den varme grød

Mit liv som sukkerjunkie!

Sig farvel til din indre jantelov og udlev din livsdrøm

Hvad siger andre om netop dette foredrag?

Jeg siger tak for et godt oplæg, som på en meget praksisnær måde beskriver og dokumenterede kompleksiteten og mangfoldigheden i det at være mentor. Samtidigt synliggjorde dit oplæg også værdien og nødvendigheden af, at der bliver udarbejdet klare trepartsaftaler og målsætninger mellem mentee, mentor og Jobcenter. Det er tydeligt, at du har et dybtfølt engagement i mentorrollen, som bliver kompetent understøttet af dine faglige kompetencer.

Jan Johansen

Koordinator / Virksomhedskonsulent , Aarhus Kommune

Jeg synes, Hanne Kirkegaards oplæg var interessant og relevant. Hun er en energisk og veltalende oplægsholder, og jeg synes særligt at hendes refleksioner omkring rollen ”midt i mellem” borger og Jobcentret var interessante, ligesom jeg personlig godt kunne lide, at hun var tydelig omkring vigtigheden i at være professionel i rollen som mentor.

Marianne Forsberg

Konsulent, Aarhus Kommune

FREEBIE

Tilmeld dig Hannes nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og du vil løbende modtage en masse ny viden via mine artikler, klient beskrivelser og blogindlæg om forskellige psykologiske emner.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk