Vælg en side

Jeg kan ikke redde dig men jeg kan gøre en forskel!

Et foredrag om 6 års mentorerfaring med psykisk skrøbelige mennesker.

I arbejdet med mennesker, der er hårdt ramt i eksistensen, har store tilknytnings- og personlighedsforstyrrelser, senfølger af seksuelle overgreb samt psykiatriske diagnoser vil disse forløb og samtaler være noget der løbende stiller krav til den professionelles egen evne til ikke at over involvere sig.

Balancekunsten er at gøre en forskel og ikke være redder!

I mit foredrag vil jeg fortælle om mine personlige erfaringer som mentor gennem 6 år. Et meningsfyldt og spændende arbejde, fuld af forcer – men også faldgruber.

Dette foredrag henvender sig til mennesker, der arbejder som mentor, bostøtter, hjemmevejleder. Eller alle professionelle, der arbejder med psykisk skrøbelige klienter.

I mit foredrag vil jeg fortælle om et meningsfyldt smukt og spændende arbejde, og dets forcer.

På baggrund af mit arbejde som mentor vil jeg gennemgå mine subjektive erfaringer:

 • Mentorarbejde: kan både være verdens bedste og mest udfordrende arbejde
 • Arbejdsopgaver på godt og ondt som mentor, dagligdagens gøremål som mentor
 • Arbejdsredskaber i mentorarbejdet: Coaching og det at arbejde med de begrænsede overbevisninger.
 • Teoretisk forståelsesramme i arbejdet med omsorgssvigtede borgere: Offer, bøddel, krænker drama trekanten
 • Et case forløb/ om en positiv forandringsproces for en borger

Faldgruber:

 • De svære problematikker i mentorarbejdet (Min egen magtesløshed, ”Redder-fælden”, grænseudfordringer, afbud og ansvarsforskydning, selvmordstruede borgere, det er kommunens skyld-struktur
 • Hvordan det at være budbringer af ”dårlige” nyheder
 • Hvordan jeg bevarer egne grænser, sætter grænser I arbejdet med grænseløse borgere?
 • Hvordan jeg håndterer min egen magtesløshed? (Vigtigheden af egen supervision)

 To case historier

 • To cases: FÆLLES refleksioner
 • Debat og spørgsmål

Undervejs under foredraget er der tid og mulighed for at inddrage tilhørernes egne erfaringer samt diskutere relevante moralske og etiske dilemmaer.

Tid: to timer inkl. en mindre pause.

Pris: 5000 kr + transport.

Kontakt og bookingHej@hannekirkegaard.dk eller mobil 29821911

Pas på dig selv i kontakten med et personlighedsforstyrret menneske

Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad

Jeg kan ikke redde dig – men jeg kan gøre en forskel!

Dansen om den varme grød

Mit liv som sukkerjunkie!

Sig farvel til din indre jantelov og udlev din livsdrøm

“Livet som pårørende” – et foredrag om de pårørendes vilkår og udfordringer

Hvad siger andre om netop dette foredrag?

Jeg siger tak for et godt oplæg, som på en meget praksisnær måde beskriver og dokumenterede kompleksiteten og mangfoldigheden i det at være mentor. Samtidigt synliggjorde dit oplæg også værdien og nødvendigheden af, at der bliver udarbejdet klare trepartsaftaler og målsætninger mellem mentee, mentor og Jobcenter. Det er tydeligt, at du har et dybtfølt engagement i mentorrollen, som bliver kompetent understøttet af dine faglige kompetencer.

Jan Johansen

Koordinator / Virksomhedskonsulent , Aarhus Kommune

Jeg synes, Hanne Kirkegaards oplæg var interessant og relevant. Hun er en energisk og veltalende oplægsholder, og jeg synes særligt at hendes refleksioner omkring rollen ”midt i mellem” borger og Jobcentret var interessante, ligesom jeg personlig godt kunne lide, at hun var tydelig omkring vigtigheden i at være professionel i rollen som mentor.

Marianne Forsberg

Konsulent, Aarhus Kommune

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk