To problematikker jeg gentagende oplever som særdeles udfordrende hos de klienter, jeg har i forløb i min praksis. 1. Kærlighedstematikker er ofte årsagen til smertefulde problemer
|
ALL U NEED IS LOVE – ja, kærlighed er utrolig fundamental og basal for menneskets trivsel og lykke, fordi vi mennesker er tilknytningsvæsener og ingen kan leve et helt liv uden kærlighed og det at holde af og blive holdt af – uanset om det er kærlighed fra/til partner, børn, dyr, passioner mm.
Alle menneskers problemer har rod i et overordnet tema: Kærlighed.
Rigtig mange mennesker lider, fordi de længes efter kærlighed – både fra dem selv og andre.
• Mistet kærlighed
• Længslen efter kærlighed
• Såret kærlighed
• Uopnåelig eller afvist kærlighed
• Smertefuld og fraværende kærlighed
Mange spørger mig tit, hvad slags problemer kommer mennesker egentlig med i terapi ved dig??
Og ja, svaret er selvfølgelig, at det kan være mange forskellige slags udfordringer og problemer mennesker jeg møder, er udfordret af.
Men når det kommer til svaret om, hvad det hele er opstået af, så er der et overordnet svar, som ALLE slags problemer, mistrivsel og smerte udspringer af – nemlig udelukkende længsel efter at blive elsket, anerkendt og mærke kærligheden.
JEG TROR PÅ, at det der motiverer os allermest til at leve vores liv positivt er KÆRLIGHED.
Jeg oplever i mit virke som par og familieterapeut, at er der ikke noget, der I den grad kan aktivere menneskers længsler, fortidige historik og tilknytningsbehov som det at indgå i et kærlighedsforhold, hvilket bl.a. skyldes, at et menneskeligt grundvilkår er dets behov for nærhed og tilknytning.
Interesseret i parterapi eller familieterapi?
Du/ I er altid velkommen til sat få en uforpligtende snak telefonisk inden evt. opstart af et forløb. Eller mail mig via hej@hannekirkegaard.dk eller ring 29821911
Noget om GRÆNSER
Når det er svært som voksen at sætte sine grænser på en naturlig måde, så skyldes det som oftest, at det er noget du muligvis ikke har fået lært i egen opvækst og familie.
Jeg hører i min praksis ofte og tit, mennesker fortælle om, hvordan mor eller far også havde svært ved det med grænser, og hvis man som forældre er usikker på egne grænser eller handlemuligheder, så bliver det svært at lære sine egne børn at afgrænse sig på en naturlig og rolig måde.
Hvis vi som voksne ikke er i stand til at stole på egne behov og grænser samt være i stand til at sætte dem, så er min erfaring, at det afstedkommer utrolig mange problemer i relationer.
Der hvor det ofte er mest udfordrende er i de nære relationer, som ens kæreste/ægtefælle eller overfor egne børn. Hvorimod de fleste oplever, at det er lidt ”lettere” overfor kolleger eller venner.
I psykoterapeutiske forløb – om det er individuel terapi eller i par og familieterapi, arbejder jeg ofte med at få styrket klienternes grænser og øver via øvelser at få sat dem på en hensigtsmæssig måde.
Det gode ved terapi er, at det rent faktisk kan styrkes og læres, det her med at sætte grænser.
Så selvom det ikke noget en person har lært i løbet af sin opvækst eller voksenlivet, så er det muligt at træne/lære det i et psykoterapeutisk forløb.