Mine arbejdsmetoder i terapien

De metoder og øvelser som jeg inddrager i terapien kan være:

Samtaleterapi, som gør dig klogere på din problematik eller historie.

Tegneterapi, hvor du tegner, det der sker i dit liv lige nu, og på den måde ser du dine problemer lidt udefra. Det handler ikke om at tegne flot, men blot nogle enkle symbolstreger eller farver som symboliserer din stemning eller en problematik.

Drømmeterapi, fordi dine drømme fortæller om dit liv og dit ståsted lige nu og her. Analyse af dine drømme kan også være en vejviser fremadrettet og skabe overblik og forståelse i dit liv.

Kropsterapi, hvor du bevæger dig rundt på gulvet guidet af mig, navnlig når vi arbejder med skyggesider af dig selv, dvs. vi udforsker sider af dig, som er undertrykt og som du ikke kender så godt endnu.

Kropsøvelser: Afspænding, let meditationstræning og opmærksomhedstræning.

Det terapeutiske arbejde handler dybest set om at skabe forandring i dit liv, og derfor arbejder jeg målrettet med syv forandringsprincipper, som er disse:

Samtale som skal skabe bevidstgørelse og erkendelse i dig.

Mønsterafbrydelse, som skal etablere nye tankebaner og positive overbevisninger om dig selv og egen formåen.

Re-orientering handler om at øve dig i at gøre noget andet, end det du plejer at gøre.

Motivation skabes hen ad vejen, når du oplever, at du har succes med at gøre noget andet end det du plejer at gøre, når livet er svært. Din motivation vokser hver gang, du i situationer positivt bryder et gammelt vanemønster.

Dette indvirker på udvikling af nye kompetencer til fortsat at bearbejde dit tema/din problematik.

Herunder vil du mærke glæden ved energiafbalancering, hvor det fx kan være afspænding og meditation som styrker dit nærvær og personlige overskud.

Under forløbet vil du mærke en integration af de nye sider af dig selv, som du i terapien oplever styrker og skaber varig forandring i dig.

Jeg er uddannet ID Psykoterapeut

ID står for integreret og dynamisk psykoterapi, som en syntese af flere forskellige terapeutiske teorier, metoder og traditioner alt efter, hvem du er, hvilke behov du har, og hvor du er i dit liv.
Jeg tilbyder dig ID terapi, som er identitetsbaseret terapi, hvor formålet er at afdække og udvikle så mange lag og aspekter af din menneskelige identitet som mulig.
Mit terapeutiske arbejde vil tager udgangspunkt i syv forskellige psykologiske perspektiver.

Jeg arbejder med en forståelse af din adfærd, dine tanker, dine relationer og din fortid samt eksistentielle problematikker og humanistisk, hvor jeg fokuserer på dine ressourcer og potentialer. Endelig inddrager jeg også en spirituel dimension, hvis det giver mening for dig, hvor vi inddrager den sjælelige forståelse af dig selv som menneske.

De syv perspektiver er alle aspekter af dig som menneske, men nogle af dem præger dig mere end andre, og det vil altid være individuelt, hvilket aspekt jeg vælger at fokusere på i terapien. Oftest vil det være en kombination af alle syv niveauer, som undervejs bliver inddraget i mit terapeutiske arbejde.

I mit terapeutiske arbejde er der flere metoder og veje jeg kan vælge at gå.  Det varierer fra forløb til forløb – men helt overordnet arbejder jeg med et udgangspunkt i syv psykologiske perspektiver og niveauer, som vi alle mennesker i større eller mindre grad er præget af i vores liv.

Jeg arbejder med at bevidstgøre din adfærd og har også i høj grad fokus på det Kognitive – dine (tanker).
Endelig ser vi i fællesskab på dine relationer – ja om der er nogle systemiske mønstre i dit liv, som har det med at gentage sig.
Endelig inddrager jeg i forløbet et psykodynamisk fokus, selvom jeg godt ved, at vi ikke kan ændre din fortid, men jeg ved, at det vi kan ændre på, er din måde at tænke på og om det, der er sket i din fortid og opvækst.
Alle mennesker deler nogle eksistentielle grundvilkår – vi har alle en personlig frihed og nogle valg. Det handler om at få øje på det og udleve disse.

I terapi ved mig, da handler det ikke kun om at tænke og føle alt det triste og svære, men i høj grad om at mærke og få øje på alt det sunde, positive og ressourcerne, så derfor arbejder jeg altid meget med at inddrage det humanistiske lag.

Hvad er det spirituelle lag i dig? Det findes der mange forklaringer på, for mig handler det om, at få øje på, den kraft der ligger i personligt at turde have tillid til, at universet hjælper dig, hvis du spørger – da vil du måske opleve, at du via symboler og hændelser bliver direkte guidet og hjulpet på rette vej i dit liv.

Dansk Psykoterapeutforening

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF) og LFS (Landsforeningen For Spiseforstyrrede & pårørende). I LFS.dk er jeg ligeledes officiel sponsor for foreningen.

Dansk Psykoterapeutforening er dit kvalitetsstempel. I dag er det således, at der ikke er statslige regler for, hvornår en person må kalde sig for psykoterapeut. Det betyder, at alle og enhver med ingen eller kun lidt uddannelse uhindret kan sætte et skilt på døren og tage imod klienter. Derfor er mit medlemskab af Dansk Psykoterapeutforening også et kvalitetsstempel. Jeg lever som medlem op til en række kriterier om uddannelse og erfaring for at få lov til at kalde mig Psykoterapeut MPF. Denne beskyttede titel er DIN garanti for, at jeg har de kompetencer, der skal til for at give den rigtige hjælp og behandling.

FREEBIE

Tilmeld dig Hannes nyhedsbrev

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og du vil løbende modtage en masse ny viden via mine artikler, klient beskrivelser og blogindlæg om forskellige psykologiske emner.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk