Vælg en side

Presse

Her kan du læse alle de artikler, interviews, blade, jeg har medvirket i samt selv forfattet siden 2008.

Hanne Kirkegaard om spise- og personlighedsforstyrrelser i interview på ANTV TV-program

Den 29 maj 2020 blev jeg inviteret af ANTV og vært Maria Brinks Arianfar
Hvad er en personlighedsforstyrrelse?
Hvad er en spiseforstyrrelse?
De spørgsmål stiller Maria Brinks Arienfar til psykoterapeut Hanne Kirkegaard, som har stor erfaring inden for disse felter.
Se hele udsendelsen HER.
Under interviewet blev jeg også spurgt til min viden og erfaring omkring mennesker med personlighedsforstyrrelser. Mange spiseforstyrrede lider også af en personlighedsforstyrrelse samtidig.
I programmet, der varer lige knap 28 min er der god tid til at komme i dybden med mange vigtige problemstillinger samt pointer.
Jeg taler også om min viden om personlighedsforstyrrelser samt de nye tendenser – psykiskiske problemstillinger/problemer, der er opstået de sidste 3 måneder i forbindelse med coronovirus/covid19 og, hvad det har afstedkommet efter lockdown midt i marts 2020 frem til nu.
Jeg har 10 års psykoterapeutisk erfaring og forløb med mange klienter med spiseforstyrrelser. Derfor var det med stor taknemmelighed, at jeg i programmet kunne dele de mange års viden og erfaring.
Jeg håber I vil kigge med og se hele interviewet🙂

 

 

Artikler af Hanne Kirkegaard

Tidsskrift for Psykoterapi

ALLIANCE MED KLIENTENS INDRE MODSTAND – OM MODSTAND I BEHANDLING AF SPISEFORSTYRRELSER

Fjorten års psykoterapeutisk arbejde ind i det faglige område spiseforstyrrelser har lært mig, at det er udfordrende at behandle mennesker, der lider af en spiseforstyrrelse. Årevis erfaring har dog givet en brugbar læring i mit psykoterapeutiske arbejde. Jeg har oplevet, at det ikke kun er redskaber i ændret adfærd der skaber gennembruddet, men derimod vil det ofte vil være en bearbejdning og empati for klientens indre modstand imod forandring, som er afgørende for, at klienten kan blive helt fri af sin spiseforstyrrelse. I denne artikel har jeg valgt at berøre de faglige udfordringspunkter i arbejdet med mennesker, der lider af spiseforstyrrelser, som jeg har erfaret og de faktorer, som skaber et positivt gennembrud i forløbene.

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

OM ANGST OG DEN KLINISKE DIAGNOSE PTSD

Angst – anskuet som en følelse – beskrives inden for den voksne psykopatologi som en central emotionel komponent i mange psykiske affektioner. Angst – anskuet som et begreb – er et universelt fænomen, der generelt er beskrevet af mange teoretiske og filosofiske retninger. Der findes både endogene og eksogene synsvinkler på angstens væsen og udspring. I det følgende vil jeg indledende se på begrebet angst samt forskellen mellem frygt og angst. Dernæst vil jeg ud fra en psykodynamisk synsvinkel se på angst i forbindelse med posttraumatisk stress (Post Traumatic Stress Disorder, PTSD) samt på ætiologi og psykodynamisk behandling af PTSD.

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

NÅR FØLELESER MÆTTES MED MAD
Om tvangsmæssig overspisning (BED)

Tvangsmæssig overspisning – Binge Eating Disorder, BED – er den oversete spiseforstyrrelse i Danmark. Heldigvis er der efterhånden ved at komme mere opmærksomhed på lidelsen, men stadig er det for den ramte ofte forbundet med stor skamfølelse og tabuisering at stå frem og søge terapeutisk hjælp. For mange går der år, før dette skridt tages…

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

NÅR PSYKOTERAPEUTEN SELV ER RAMT
Kan hun så passe sit arbejde?

”De siger, at sorg er kærlighed, som skal bæres i hjertet over tid. Den tid er måske for altid. Forhåbentlig ikke så smertende som nu, her i starten af min sorgproces, men tabet vil nok altid præge mig i en vis grad. Det siges også, at den bedste måde at ære den, man har mistet, er netop ved at værdsætte sit liv endnu højere.
Men det er lige præcis netop det, der er så usigeligt svært lige nu, at værdsætte mit liv, når savnet er så stort. Så det føles, som om jeg kører i ring, der er ingen afkørsler eller smutveje. Nej vejen er blind, og jeg kører rundt og rundt og rundt. Rundt i de samme triste tanker, og den samme følelse af modløshed fylder mig dag for dag…

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

FO Gimles Kursusprogram

“Tynde mennesker har ingen problemer”

Tanken tynde mennesker har ingen problemer var i årevis mit daglige fadervor til mig selv. Den tanke dominerede mit liv og adfærd. Samtidig rutschede vægten op og ned år efter år, og ændrede sig først den dag erkendelsen indfandt sig om, at jeg led af spiseforstyrrelsen overspisning.

Jeg hedder Hanne Kirkegaard. Hvis der findes en konkurrence i vægttab, så burde jeg bære titlen: “Verdensmester i at tabe sig”!

Jeg har tabt 110 kg. Dog ikke på én gang, men hvis jeg tæller alle de samlede vægttab sammen gennem de sidste 15 år af mit liv. Da har jeg alt i alt tabt omtrent 110 kg. I en lang rutschetur, der bestod i at tabe 20, 30, 10, 20, 30 kilo og konstant tage det hele på igen og igen…

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

Artikler og Interviews

Test dig selv: Lider du af overspisning? Artikel i BT

Mange danskere lider af tvangsoverspisning. Og indtil diagnosen bliver officielt anerkendt, er det også svært at hjælpe dem.

De fleste kender nok til den lettere skamfulde følelse, når man har spist sig dårlig ved julens frokostborde eller andre særlige lejligheder.
Men for et ukendt antal danskere er trangen til at spise alt for store mængder mad en del af dagligdagen, og det går ud over livskvaliteten.

Hanne Kirkegaard, der er psykoterapeut og har arbejdet klinisk med tvangsoverspisere i fem år, forklarer det således:
– Hvis man ikke er i stand til at forstå sig selv og sine egne følelser, og man håndterer alle udsving med mad, så lærer man ikke at imødekomme ens egne behov…

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

Liv og Sjæl

Artikel skrevet af Hanne Kirkegaard fra Liv og Sjæl, nr. 3 Juni/juli 2012

Når sjælens hunger forveksles med sulten efter mad – sådan overvandt jeg min overvægt ved at mærke mine følelser!      

Ændringer af psykologisk overvægt og overspisning sker ikke kun ved at have et ensidigt fokus på den fysiske krop, træningen og maden. Navnlig ikke når overvægten for mange skyldes, at mad bruges som trøster og dulmer af følelsesmæssigt ubehag. Et stort vægttab kræver i rigtig mange tilfælde psykologisk vejledning og indsigt og for mange decideret træning i at mærke og acceptere egne følelser, før den overvægtige føler sig parat til at tabe kiloene. Hvorfor forholder det sig således? Læs med her og bliv klogere på, hvordan jeg via psykisk indsigt knækkede koden en gang for alle, og selv har erfaret, at den bedste kur i virkeligheden var terapi!

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

I Hendes Verden af Inge Hald: Mad gav mig ro indeni

I teenageårene og det meste af sit voksenliv har Hanne Kirkegaard dulmet sine følelser med mad, når livet blev for svært. Og i mange år rutschede vægten 10, 20, 30, 40 kilo op og ned. Først da hun indså, at hun havde en spiseforstyrrelse, lykkedes det hende at bryde sit destruktive spisemønster.

AF INGE HALD
Hvad laver du? Hanne Kirkegaard kan stadig huske sin mors bebrejdende stemme den aften, hun som 15-årig blev overrasket i køkkenet i færd med at proppe sig med småkager.

– Jeg troede, hele familien var gået i seng. Men pludselig stod mor bag mig. Hendes reaktion og bebrejdelser gjorde, at jeg blev utrolig flov over at blive taget i at stå og spise sent om aftenen.

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

Dagný Kristjánsdóttir og Jannie Pallesen (Journalisthøjskole elevers afgangsprojekt artikel)

Den oversete overspiser

Den oversete overspiser

Overspisning er Danmarks hyppigste spiseforstyrrelse, men få kender til den. I en kultur, der dyrker selvkontrol og det sunde liv, ses overspisning som lig med en svag karakter og ikke et tegn på en psykisk lidelse

Af Dagný Kristjánsdóttir og Jannie Pallesen

Hun er endelig hjemme bag en låst dør. Hun nåede heldigvis at gå forbi køkkenet og igennem gangen, uden at der var nogen fra kollegiet der så hende. Selvom hun selvfølgelig havde tænkt på at have en rygsæk og et par ‘Magasin’-poser med ud at handle for at kamuflere sine køb…

LÆS HELE ARTIKLEN HER >>

2 Socialrådgiveres bachelor projekt; af Ida Kofoed og Christina Levin Harrild

En spiseforstyrrelse i ingenmandsland

En spiseforstyrrelse i ingenmandsland

Vil du interviewe mig?

Ønsker du at jeg skal skrive en artikel eller interviewe mig til TV program, et fagblad eller en avisartikel?
… så er I meget velkommen til at henvende jer.

Jeg brænder for at udbrede kendskabet til mange forskellige psykologiske problematikker, fx

  • Min behandling af spiseforstyrrede klienter
  • Mit arbejde med grupper omkring psykisk svære emner
  • Mit arbejde med psykiske skrøbelige mennesker, personlighedsforstyrrede, angste og depressive
  • Min erfaring med menneskers reaktioner ved traumer og akutte kriser
  • Min erfaring og arbejde med parterapi og familieterapi

Kontakt mig meget gerne, hvis du/I ønsker at aftale nærmere.

Ring 29821911 eller mail hej@hannekirkegaard.dk –  hvis du ønsker min deltagelse i et interview eller radio/TV debat program.

Mit Gæsteindlæg

Jeg medvirker gerne med gæsteindlæg på blogs eller hjemmesider, der er relevante. Hvis du kunne tænke dig et gæsteindlæg fra mig på din hjemmeside, er du meget velkommen til at kontakte mig via hej@hannekirkegaard.dk og fortælle mig om dine ønsker samt sende et link til din hjemmeside/blog.

 

Ring til Hanne på 29 82 19 11 - hej@hannekirkegaard.dk

 Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj / MOBILEPAY 732016

 

 

 

Hanne Kirkegaard Psykoterapeut med efteruddannelse i relationsfokuseret parterapi og Cand. mag i dansk og psykologi

PRAKSIS INFO

29 82 19 11

MOBILEPAY 732016

Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj
Psykoterapi: individuelle forløb og par- og familieterapi samt udvalgte foredrag/undervisning foregår på adressen: Søren Frichs Vej 68, 1. sal, 8230 Åbyhøj

Hanne Kirkegaard

Hanne Kirkegaard arbejder som psykoterapeut, familie og parterapeut, supervisor, underviser og foredragsholder.

“Jeg er dybt optaget af mennesker og udviklingspotentialer. Mit mål i min psykoterapeutiske praksis er at støtte mennesker, der ønsker forandring, inspiration og vækst”.

Psykoterapi og sparring til dig, der ønsker at kende dig selv, din historie og dine reaktioner dybere at kende og finde sammenhæng i dit liv". 

Kontakt Hanne Kirkegaard

Medlem af Dansk Psykoterapeutforening

Modtag en GRATIS forsamtale

1:1 session (30 min - online).

TILMELD dig mit nyhedsbrev nu, og du har mulighed for at modtage en GRATIS forsamtale 1:1 session (30 min - online).

Efter din tilmelding skriv en mail til hej@hannekirkegaard.dk og fortæl, at du tilmeldt dig. Derfra aftaler vi en tid til den online samtale.

Jeg glæder mig til at møde dig. KH Hanne Kirkegaard

NB. Muligheden gælder kun for nye klienter, der aldrig har været i forløb eller samtale i mit regi.

Tak for din tilmelding!

Share This

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept. Læs mere her https://policies.google.com/technologies/types

Luk